Sedmnáctka porazila Nový Zéland a stále může postoupit

ČTK ČTK
23. 6. 2011 16:35
Uvnitř VIDEO s brankou Juliše do sítě Nového Zélandu

Torreón - Čeští fotbalisté do 17 let se na mistrovství světa v Mexiku dočkali premiérového vítězství. Po úvodní porážce od USA dnes ve svém druhém vystoupení porazili Nový Zéland 1:0 brankou sparťanského útočníka Lukáše Juliše, když především v první půli soupeře jasně přehrávali.

"Samozřejmě mě těší, že jsme třiadvacetkrát vystřelili a v tabulce si připsali tři body. Vyzdvihnout však musím především předvedenou hru. Oba týmy hrály atraktivní fotbal, který se divákům musel líbit," zhodnotil zápas český trenér Josef Csaplár.

"Stále hráčům opakuji, že fotbal je především zábavou a show pro fanoušky. To bylo dnes splněno, duel byl oslavou útočného fotbalu," dodal.

Čtěte také:
Fotbalová sedmnáctka na úvod MS prohrála s USA 0:3
Sedmnáctka na MS: V pekle mexické pouště za slávu Česka

Výhrou se Češi zároveň vrátili do boje o postup. Vše však zkomplikoval výsledek druhého utkání skupiny D, v němž Uzbekistán překvapivě zdolal USA 2:1 po gólech Davlatova a Machstalijeva z penalty. Všechny čtyři celky ve skupině tak mají po třech bodech a Češi nejhorší skóre. K jistotě postupu tak potřebují v závěrečném utkání v noci ze soboty na neděli zdolat Uzbekistán.

Podívejte se na branku Juliše (článek pokračuje pod videem)

K tomu by měl vést výkon, jaký svěřenci trenéra Csaplára předvedli v první půli proti Novému Zélandu. Soupeře zaplavovali vlnou útoků, ovšem potýkali se s nepřesnou koncovkou. Mířidla si srovnal jen Juliš, který v 28. minutě parádně napřáhl z 20 metrů a poslal míč do šibenice.Po změně stran však Češi polevili a málem na to doplatili.

Soupeř si vypracoval čtyři velké šance, ale brankář Lukáš Zima potvrdil svou pověst a předvedl čtyři velmi dobré zákroky, kterými udržel vítězství. "Lukáš nás podržel, předvedl dobrý výkon. Jako nejlepšího hráče však nikoho označovat nebudu. Vždy jde o týmový výkon a ten byl dnes velmi dobrý. Za to jsem rád a za to chci také své hráče pochválit," uvedl Csaplár.

Mexiko sedmnáctka
Mexiko sedmnáctka | Foto: web ČMFS

Podle něj však i ve druhé půli předváděli čeští hráči velmi dobrý výkon. "Hráli jsme pořád stejně, rozdíl byl ve hře soupeře. Zéland se mnohem více tlačil do ofenzivy, riskoval. Vypracoval si několik šancí, na druhou stranu jsme minimálně stejný počet čistých gólových příležitostí měli ve druhém dějství taky my. O výsledku tak mohlo být rozhodnuto mnohem dříve. My to chtěli urvat góly a ne defenzivní nebo zdržovací taktikou. To nám není vlastní," dodal.

K tomu by měl vést výkon, jaký svěřenci trenéra Josefa Csaplára předváděli v první půli proti Novému Zélandu. Soupeře zaplavovali vlnou útoků, ovšem potýkali se s nepřesnou koncovkou. Mířidla si srovnal jen Juliš, který v 28. minutě parádně napřáhl z 20 metrů a poslal míč do šibenice.

Po změně stran však Češi polevili a málem na to doplatili. Soupeř si vypracoval čtyři velké šance, ale brankář Lukáš Zima potvrdil svou pověst a předvedl čtyři velmi dobré zákroky, kterými udržel vítězství.

Mistrovství světa ve fotbale hráčů do 17 let:

Skupina C:

Uruguay - Rwanda 1:0 (0:0)
Kanada - Anglie 2:2 (0:0)

Tabulka:

1. Uruguay 2 2 0 0 4:0 6
2. Anglie 2 1 1 0 4:2 4
3. Kanada 2 0 1 1 2:5 1
4. Rwanda 2 0 0 2 0:3 0

Skupina D:

ČR - Nový Zéland 1:0 (1:0)
Branka:
28. Juliš.

Sestava ČR: Zima - Karafiát, Adamec, Lüftner, Štěrba - Kadula, Čermák (90.+5 Trávník), Salašovič, Strada (82. Nerad) - Juliš, Černý (59. Svoboda). Trenér: Csaplár.

USA - Uruguay 1:2 (0:1)

Tabulka:

1. USA 2 1 0 1 5:1 3
2. Nový Zéland 2 1 0 1 4:2 3
3. Uzbekistán 2 1 0 1 3:5 3
4. ČR 2 1 0 1 1:3 3

 

Právě se děje

Další zprávy