Hvězdný Iniesta: Pozor! Češi vždy hráli dobrý fotbal

Sport Sport
23. 3. 2011 16:35
Česká reprezentace odletěla vládním speciálem do Granady
Trénink Španělů - Alonso a Iniesta.
Trénink Španělů - Alonso a Iniesta. | Foto: Reuters

Praha - Za velmi těžkým úkolem vyrazili ve středu po půl třetí odpoledne čeští fotbaloví reprezentanti do Španělska. V Granadě je v pátek pozdě večer čekají v zápase evropské kvalifikace domácí mistři světa i Evropy.

Tíhu a důležitost pátečního duelu jako by symbolizoval i způsob dopravy. Na jih kontinentu totiž výběr sestavený trenérem Michalem Bílkem vyrazil z vojenského letiště v Kbelích na palubě vládního speciálu.

"Nemůžeme tam letět s tím, že budeme přemýšlet o nějakém debaklu, i když samozřejmě víme o jejich kvalitě a síle. Musíme se vyvarovat chyb, snažit se hrát z bloku a vyrážet do rychlých protiútoků," uvedl záložník Daniel Pudil.

Čtěte také:
Španělé Čechy šetřit nebudou, nominovali všechny hvězdy
Bílek povolal na Španělsko Baroše, Kozáka nebo Lafatu

Ani jeho, ani dalších jednadvacet povolaných reprezentantů netrápí žádné zdravotní potíže, což potvrdil trénink, kteří Češi absolvovali před odletem na Strahově.

Ve finální přípravě na duel, který může hodně napovědět o situaci v kvalifikační skupině, jsou také domácí favorité. Mistři světa proti Čechům nechtějí nic podcenit.

"Musíme být hodně koncentrovaní a soustředění. Protože když dvakrát vyhrajeme, bude naše pozice v kvalifikaci už hodně dobrá. Ale jsme na pozoru, Češi vždy hráli dobrý fotbal," řekl záložník Barcelony Andrés Iniesta.

Kouč Španělů Vicente del Bosque před zápasem řeší, jak nahradit zraněného kapitána Carlese Puyola. Do středu obrany vedle Gerarda Piquého zřejmě nasadí Sergia Ramose, jinak pravého beka.

Základní sestava Španělů by podle předzápasových prognóz měla vypadat takto: Casillas - Arbeloa, Ramos, Piqué, Capdevila - Xavi, Busquets, Xabi Alonso, Iniesta - Torres, Villa.

Druhým hodně diskutovaným tématem je post druhého útočníka vedla Davida Villy. Del Bosque pravděpodobně vsadí na Fernanda Torrese, který nemá po přestupu do Chelsea zrovna oslnivou formu. V novém dresu ještě neskóroval.

"Neřekl bych, že na gól v Chelsea čekám s netrpělivostí. Spíš s velkou touhou," řekl Torres. Čeští reprezentanti doufají, že svůj brankostroj neoživí právě v duelu s nimi. Páteční utkání začíná v Granadě ve 22 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy