VIDEO Skotové umějí dávat góly. Třeba i z půlky hřiště

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
15. 10. 2010 16:30
Útočník 21 se trefil proti Islandu z půlky hřiště
Chris Maguire se trefil hned z výkopu v baráži '21' proti Islandu. K postupu to však jeho týmu nestačilo
Chris Maguire se trefil hned z výkopu v baráži '21' proti Islandu. K postupu to však jeho týmu nestačilo | Foto: Reuters

Praha - A pak že Skotové neumějí dávat góly. Seniorská fotbalová reprezentace si sice uřízla minulý pátek v Praze ostudu, protože nejenže nedala gól, ale ani bránu Petra Čecha neohrozila, výběr do 21 let reputaci země zachránil.

Tedy lépe řečeno člen jednadvacítky Chris Maguire, který v odvetě barážového klání proti Islandu o postup na mistrovství Evropy skóroval z poloviny hřiště.

Nutno však dodat, že Maguirův gól byl skotským mladíkům ve výsledku k ničemu, z postupu mezi nejlepších osm týmů se radovali mladí Islanďané, kteří se postarali o největší překvapení už v základní skupině, když spolu s českým výběrem vyřadili úřadující šampiony z Německa.

Kousek jednadvacetiletého útočníka byl o to povedenější, že jej úspěšný střelec nijak dlouho nepromýšlel. Reagoval totiž na vzniklou situaci na hřišti. Skotové si 'přivezli' z Islandu porážku 1:2, v 74. minutě navíc inkasovali gól na 0:1.

Čtěte také: Španělé hráli divoký zápas se Skoty, Slováci rozdávali

Protože měli Skotové na vstřelení dvou gólů už jen čtvrthodinu, vylovil Maguire míč z branky a při cestě ke středovému kruhu se mu v hlavě zrodila geniální myšlenka.

Ihned po výkopu si posunul míč dopředu, využil nekoncentrovanosti islandského brankáře Peturssona, který po oslavách gólu stál téměř na hranici pokutového území, a zároveň své výborné kopací techniky a míč zapadl přesně pod břevno.

Nešťastného brankáře však od všeobecného posměchu v poslední minutě uchránil jeho spoluhráč z útoku Sigurdsson, který svým druhým v zápase umlčel dvanáctitisícové skotské publikum a stvrdil premiérový islandský postup na šampionát.

 

Právě se děje

Další zprávy