Skotové málem obrali Španělsko, z klaunů jsou hrdinové

Sport Sport
13. 10. 2010 14:15
Skotové dokázali vymazat dvougólový náskok soupeře.
Skotové nakonec na Španěly nestačili.
Skotové nakonec na Španěly nestačili. | Foto: Reuters

Glasgow - Z fotbalistů, jejichž výkon byl v minulém zápase pro smích, jsou rázem miláčci publika.

Reprezentanti Skotska si v pátek uřízli ostudu v Česku, kde nepředvedli vůbec nic a prezentovali se nevídaně defenzivním rozestavením.

Včera však ukázali úplně jinou tvář a mistrům světa i Evropy Španělům připravili krušné chvilky, když dokázali smazat jejich dvougólový náskok.

Čtěte také:
Žijeme, i když nejsme z nejhoršího venku, uznal Rosický
Češi si s trpaslíkem poradili. Kadlec rekordmanem
Zkázu odvrátil Hubník, Češi porazili bezzubé Skotsko

Hrdost skotského trenéra Craiga Leveina nezkalil ani fakt, že Llorente nakonec rozhodl o španělském vítězství.

„Mohlo by se očekávat, že když prohráváme 0:2 proti nejlepšímu týmu současnosti, tak skloníme hlavu a počkáme na závěrečný hvizd. Hráči ale ukázali, že jsou hrdinové. Podle mě nemohli zahrát lépe," netajil se nadšením skotský kouč a vyzdvihl také skvělé diváky.

Frustrující podle něj je, že ani takový výkon nestačil na body. Skotové mohli po vyrovnání na 2:2 rozhodnout ve svůj prospěch, Španělé byli po vlastním gólu Piqueho na dně.

Ale hloupou chybu vyrobil stoper McManus a střídající Fernando Llorente sám před brankářem nezaváhal. Podle skotských médií může právě tento bod Skotům v konečném účtování chybět. „Cesta na šampionát vede přes naše domácí vítězství nad Českem a Litvou," oponoval Levein.

Také španělský kouč Del Bosque skotskou hru ocenil. „Ukázali velkou bojovnost, ale výsledek je pro ně hořký." Španělé jsou zatím suverénní a skupinu vedou s devíti body.


 

Právě se děje

Další zprávy