ČR - Skotsko 0:1. Divácký souboj ovládli muži v sukních

Sport Sport
9. 10. 2010 18:40
Souboj fanoušků v Edenu měl jasného vítěze.
Skotští fanoušci v Edenu.
Skotští fanoušci v Edenu. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - To, před čím fotbalové fanoušky varovalo několik dní před bitvou se Skoty vedení ČMFS, se stalo včera večer nepříjemnou skutečností. Skotští fanoušci totiž domácí příznivce v hledišti převálcovali.

Mobilizace nebyla nic platná a za skvělou atmosféru, která utkání v Edenu provázela, museli fotbalisté přece jen o něco více vděčit mužům v kostkovaných sukních. Po celém Edenu jich bylo rozeseto přes sedm tisíc. A i když jejich krajané na hřišti nepředvedli zhola nic, fandili neúnavně.

Čtěte také:
Čeští fotbalisté: Takový beton tu nehrála ani Andorra
Skotská média: Žádní útočníci, žádné šance, žádné body
Turci měli domácí prostředí, i když se hrálo v Berlíně
Zkázu odvrátil Hubník, Češi porazili bezzubé Skotsko
Slováci nečekaně propadli v Arménii a poprvé prohráli

Stadion překvapivě nebyl kvůli malému zájmu domácího publika vyprodaný. Trenéra Michala Bílka tím čeští příznivci nemile překvapili a po zápase jim adresoval výtku.

„Chápu zklamání diváků, že jsme neporazili Litvu, ale takové zápasy jako je ten se Skotskem by měly být určitě vyprodané," postěžoval si kouč.

Jeho svěřenci si po zápase přesto pochvalovali skvělou atmosféru. Co na tom, že jí produkovali hlavně Skotové. Domácí fanoušci, tedy ti, kteří si cestu do Edenu našli, rovněž nezklamali.

Slyšet byli ale spíše v závěru utkání, kdy se konečně nechali strhnout bojovností českých fotbalistů a jejich zjevnou a příkladnou vůlí zápas rozhodnout.

Na začátku byli zaražení. Zdálo se, že prohra s Litvou opravdu jejich vírou zamávala. To se nejvíce projevilo hned při úvodních hymnách. Slova písně Kde domov můj téměř nebyla slyšet, zato rozdovádění Skotové svým pěveckým výkonem málem zbourali Eden.

 

Právě se děje

Další zprávy