Praha, Hannover, Vadúz. Štajnera čeká pekelný víkend

Sport ČTK Sport, ČTK
8. 10. 2010 13:11
Záložník má rozlučku v Hannoveru, kde strávil 8 sezón.

Liberec - Dnes bude bojovat v dresu české reprezentace klíčovou bitvu proti Skotsku a hned zítra zažije velkou slávu. Záložník Slovanu Liberec Jiří Štajner je rád, že mu trenér Bílek povolil sobotní rozlučku v Hannoveru.

V německém bundesligovém týmu strávil Štajner dlouhých osm let, než se s velkou slávou letos v létě vrátil do Liberce. Holohlavý fotbalista se ihned stal miláčkem libereckých fanoušků, kteří se svojí modlou vycestují i do Německa.

Klub na exhibiční zápas mezi Hannoverem a Slovanem Liberec vypraví autobus.  „Přihlásilo se nám zhruba čtyřicet lidí. Místa v autobuse ještě jsou," zní z libereckého klubu. Zájezd stojí jedenáct set, vstupenka na zápas vyjde na 15 EUR.

Teď, nebo nikdy. Fotbalisté dnes musejí porazit Skoty
Štajner proti Brnu zářil, nahrál na dvě branky Slovanu

Štajnera čeká pekelných pět dní. Dnes večer Skotsko, zítra Hannover a v úterý další kvalifikace v Lichtenštejnsku. Alternativa za Rosického věří, že fyzicky zvládne všechno bez potíží.

#garfika1

„Sobota není zápas o tom, aby se tam nějak moc běhalo. Spíš jde o to, abychom tam byli přítomni. Takovéhle zápasy fyzicky neškodí. Myslím, že je to srovnatelné s výklusem, který budou mít kluci po zápase," říká Štajner, který je nejstarším členem současného reprezentačního výběru.

Jsme lepší než Skotové, říká Štajner

Náročné však bude především cestování. Do Hannoveru fotbalista vyrazí hned po dnešním zápase a další přesun ho čeká už v neděli. Let do Curychu a potom cesta do hlavního města Lichtenštejnska Vadúzu.

„Cítím se fyzicky dobře, takže bych to měl zvládnout. Těch zápasů v české lize není zas tolik, tak intenzivně se taky netrénuje. Ty síly tam jsou," je přesvědčen čtyřiatřicetiletý středopolař.

V zápase s Litvou patřil po svém příchodu na hřiště k těm lepším a tak je možné, že proti Skotům nastoupí v základu. I trenér Bílek přiznává, že je to jedna z variant. Pokud by Štajner dnes odehrál celý zápas, musel by větší část rozlučkového utkání oželet.

Ale to by mu vadilo jen ztěží. „Bylo by super, kdybych odjížděl do Hannoveru se třemi body. Myslím, že máme lepší mančaft než Skotsko, a když dáme první gól, tak to zvládneme. Herně na tom budemel líp, než Skotové," věří staronový reprezentant.

 

Právě se děje

Další zprávy