Britský tisk: Skotové musí v Praze bořit, bořit a bořit

ČTK ČTK
8. 10. 2010 12:18
Bujnou hru prý od Skotů čekat nemáme
Foto: Reuters

Londýn - Trenér skotského fotbalového týmu Craig Levein udělal nejriskantnější krok své kariéry, když do dnešní kvalifikace proti České republice nepostaví zkušeného útočníka Kennyho Millera.

Píší to dnes britské listy, podle nichž se Skotové zaměří na rozbíjení hry českého mužstva a budou se v Praze snažit uhrát remízu.

Hra Skotska bude ve znamení kontroly, nadepsal dnes list The Scotsman článek před dnešním utkáním. Skotsko přijelo do Prahy s cílem dosáhnout toho, co se povedlo Glasgow Rangers v září v Lize mistrů, když uhráli v Manchesteru proti United bezbrankovou remízu, uvedl list a připustil, že tato taktika tehdy šokovala anglické komentátory.

Čtěte také:

Teď, nebo nikdy. Fotbalisté dnes musejí porazit Skoty
Rosický: V pátek nám půjde o všechno. Musíme vyhrát
Skotský kouč: Češi musejí vyhrát. Budou pod tlakem

Podle Leveinova názoru mají Skotové největší šanci na úspěch, když přeplní střed pole, dodal skotský list. Také skotský obránce Darren Fletcher řekl deníku, že tým v přípravě na utkání především piloval plán na zastavení soupeře.

Také Daily Record se domnívá, že Skotové nemají rozhodně v úmyslu hrát elegantně. "Jejich cílem není být dobrodružný, bujný a atraktivní. Jde prostě o to, jak zastavit Čechy, kteří musí dnes vyhrát," uvedl deník. "Leveinovi muži budou mít jasné instrukce hrát do těla a nenechat soupeře hrát."

Foto: Reuters

The Herald a další listy se shodují, že Levein udělal největší risk své kariéry, když ze základní sestavy vynechá střelce Kennyho Millera z Glasgow Rangers, který je ve formě. Místo něho prý nasadí pětadvacetiletého Jamieho Mackieho z Queens Park Rangers, který dosud za Skotsko nehrál.

Levein ví, že po nečekané prohře doma s Litvou je pro český tým cokoli jiného než výhra katastrofou, píše The Sun a připomíná, že Skotové porazili Českou republiku v březnu v Glasgowě v přátelském utkání. Na druhou stranu Skotové nevyhráli na české půdě 73 let a Leveinův tým oslabila řada zranění a trestů, dodal The Sun.

The Daily Telegraph píše, že Česká republika již není týmem, který byl před čtyřmi lety na druhém místě světového žebříčku. The Independent si myslí, že pro Skotsko je realistickým cílem skončit v kvalifikaci na druhém místě za Španělskem a dostat se do baráže.

"Skotsko má před Čechy, kteří jsou nejpravděpodobnějšími soupeři v souboji o druhé místo ve skupině, náskok čtyř bodů. Pokud by dnes Skotové neprohráli, měli by určitou naději bez ohledu, jak dopadne další kvalifikační zápas se Španělskem příští týden," dodal The Independent.

 

Právě se děje

Další zprávy