Dovalil Slavií nevysvobodí. Prodloužil u ´Lvíčat´

ČTK ČTK
4. 10. 2010 12:42
Jakub Dovalil povede 21´ až do roku 2014
Jakub Dovalil.
Jakub Dovalil. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil dnes prodloužil smlouvu až do konce roku 2014. Kontrakt bude navíc automaticky prodloužen, pokud se jednadvacítka probojuje na evropský šampionát v roce 2015.

Na pokračování spolupráce se dohodl se svazem těsně před důležitou baráží s Řeckem o postup na ME v příštím roce.

Dovalil, který zároveň trénuje reprezentační dvacítku, provedl jednadvacítku evropskou kvalifikací bez jediné porážky. Svou prací u mládežnických výběrů si vysloužil uznání odborné veřejnosti a spekulovalo se o něm jako o kandidátovi na uvolněný post trenéra pražské Slavie. Podpisem nové smlouvy však dal jasně najevo, že hodlá pokračovat na reprezentační úrovni.

Čtěte také:

Dovalil přišel o Suchého s Kadlecem. Přednost má áčko
Lvíčata znají soupeře v baráži o Euro. Musí zdolat Řeky

"Prodloužení smlouvy považuji za ocenění dosavadní práce i za projev důvěry. Jsem rád, že svaz se rozhodl postupovat koncepčně a uplatnil opci, která byla v mé původní smlouvě," řekl Dovalil, který jednadvacítku převzal před dvěma roky. "Jsem rád, že mohu pokračovat v započaté práci," dodal.

Dovalil se dnes sešel s nominovanými hráči a vyrazil do Jablonce, kde se bude tým pod jeho vedením připravovat na páteční úvodní duel baráže.

 

Právě se děje

Další zprávy