Baroš: Ještě pořád máme šanci prohru s Litvou napravit

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 9. 2010 7:00
Baroš se po zápase omluvil za zahozenou penaltu
Milan Baroš se kál za neproměněnou penaltu
Milan Baroš se kál za neproměněnou penaltu | Foto: Ondřej Besperát

Olomouc - Měl se stát českým spasitelem poté, co se po téměř roce objevil v národním týmu. Milan Baroš se však neprosadil, naopak neproměněnou penaltou se pod prohru 0:1 s Litvou velkou měrou podepsal.

"Beru to na sebe, kdybych penaltu proměnil a vyrovnal, mohl se zápas vyvíjet jinak. To není v gólmanovi, byla to moje chyba," zpytoval svědomí osmadvacetiletý útočník Galatasaraye Istanbul, který je s devětasedmdesáti starty nejzkušenějším reprezentantem.

Čtěte také:
Blamáž na úvod kvalifikace. Češi prohráli doma s Litvou
Zápas Česko - Litva jsme sledovali ŽIVĚ zde
Rosický: Pokud neporazíme v říjnu Skotsko, končíme
Také Skotsko krok od ostudy. Slováci překvapili v Rusku
Galásek: Jsem rád, že se můžu loučit doma, na Moravě

Milane, proč jste se střelecky neprosadili?

"Ve druhém poločase jsme si vytvořili tlak, měli jsme šance, ale chyběl nám kousek štěstí. Ve finální fázi se to buď míč odrazil k soupeři, nebo jsme trefovali gólmana či bránící hráče před námi. Fotbal je někdy krutý, oni vlastně z jedné šance v první půli dali gól a urputným bráněním si vedení ohlídali.

Dobrá, ale šancí jste měli dost, třeba jako vy v 6. minutě zápasu...

Škoda, že to nevyšlo. Dát první gól, tak by se zápas vyvíjel úplně jinak. Ale to jsou kdyby a na ty se nehraje. Litva šla do vedení v pětadvacáté minutě, a pak už jen bránila.

Úvod se vám tedy nepovedl. Jak těžké bude nyní se na Euro probojovat?

Je to pro mě šokující, představovali jsme si to úplně jinak. Jediné, co nám zbývá, je ve zbývajících zápasech se porvat o druhé místo.

Co pro to hodláte udělat?

Pořád musíte myslet na první pozici, ale v této skupině to bude už spíš to druhé. Ještě není nic ztracené, máme kvalifikaci před sebou. Horší by bylo, kdybychom s nimi hráli poslední zápas, šlo o všechno a my prohráli. Teď máme čas to napravit, ale jsme pod tlakem, moc jsme si nepomohli. Nebude to jednoduché.

 

Právě se děje

Další zprávy