Český zvěd: Pozor na Litevce, mají obrovskou motivaci

ČTK ČTK
5. 9. 2010 7:40
Litevci prý Čechům v úterý hodně zavaří
ČR - Litva, archivní foto
ČR - Litva, archivní foto | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - České fotbalisty čeká při vstupu do kvalifikace mistrovství Evropy v úterý v Olomouci nepříjemný soupeř.

Litevci v pátek ve svém prvním duelu proti Skotsku překvapili spolufavorita skupiny I výbornou hrou a byli dokonce blíže k vítězství.

V rozhovoru pro ČTK to řekl Daniel Drahokoupil, který sledoval oba nadcházející soupeře českého mužstva přímo v hledišti.

Čtěte také:
Na Litevce pozor, jsou hodně důrazní, varují Skoti
Francie padla s Běloruskem, Slovensko odvrátilo blamáž
Rosický se opět šetřil, podle Bílka není důvod plašit
Rosický: Jsme v nejsilnější sestavě. Litvu porazíme
Necid: Litvu bych nepodceňoval. Jsou na nás natěšení

Drahokoupil se dnes vrátil do Prahy se silným nachlazením, ale také s blokem plným poznámek. Především ty o Litevcích předá hned v neděli trenéru české reprezentace Michalu Bílkovi, který bude mít před úterním duelem o čem přemýšlet.

Drahokoupil byl překvapen vysokou úrovní zápasu. "Čekal jsem sice, že se při startu bude chtít více ukázat Skotsko, aby neztratilo cenné body, ale domácí mu nedali tolik možností. Přinejmenším v prvním poločase předvedli nátlakovou hru, ale nejen nasazení bylo příkladné. Řada jejích hráčů je velmi kvalitní se zkušenostmi ze zahraničních soutěží a třeba v případě Danilevičiuse to bylo vidět po celý zápas," ocenil Drahokoupil nejlepšího hráče Litevců.

Hráč italského Livorna měl na noze také rozhodnutí, ale v největší šanci utkání nedokázal v druhém poločase vyzrát na skotského brankáře.

"Ale i tak si zaslouží pochvalu. Jeho akční rádius je ohromný, neustále byl vidět jak v ofenzivě, tak při obranné práci," vyzdvihl pozorovatel litevského fotbalistu.

Přitom v předchozích duelech viděl na vlastní oči jinou podívanou. V přípravě s Běloruskem (0:2) i Ukrajinou (0:4) se Litevci brzy odevzdali osudu.

"Tady bylo vidět, že na startu kvalifikace mají ohromnou motivaci a nikomu nedají nic zadarmo," varoval Drahokoupil.

Přitom ani Skotové prý nehráli špatně, ale domácí nadšení je trochu zaskočilo.

"Po pauze už ukázali více svoji současnou tvář a rozhodně to nebyl žádný typický ostrovní fotbal s nakopávanými míči. Hráli moderní, atraktivní fotbal," řekl na adresu skotského týmu.

Z Litevců ho vedle Danilevičiuse zaujali také gólman Karčemarskas z tureckého Gaziantepsporu nebo pravý bek Stankevičius, jenž hraje za Janov.

"To je velká opora, na něj zadní řady hodně spoléhají," doplnil český zvěd, který v pondělí pojede sledovat další kvalifikační duel Skotsko - Lichtenštejnsko.

 

Právě se děje

Další zprávy