Rosický se opět šetřil, podle Bílka není důvod plašit

ČTK ČTK
3. 9. 2010 19:45
Rosický opět šetřil namožené tříslo
Tomáš Rosický (vpravo) se opět do tréninku nezapojil
Tomáš Rosický (vpravo) se opět do tréninku nezapojil | Foto: Reuters

Olomouc - Česká fotbalová reprezentace se na úvodní zápas kvalifikace mistrovství světa proti Litvě stále chystá bez záložníka Tomáše Rosického.

Hvězda Arsenalu a klíčový hráč národního mužstva šetří namožené tříslo, které ho pobolívá od srazu v Praze.

Podle trenéra Michala Bílka však není důvod k poplachu. "Tomáš se dneska necítil úplně fit, mají ho v péči maséři a fyzioterapeuti, ale věřím, že zítra se už zapojí do tréninku. Kdyby se proti Litvě hrálo dneska, tak do něj půjde." 

Čtěte také:
Necid: Litvu bych nepodceňoval. Jsou na nás natěšení
Do Olomouce pendolínem. Hubník: Lepší, než autobusem
Rosický: Jsme v nejsilnější sestavě. Litvu porazíme

Rosického zlobí tříslo od jednoho z pražských tréninků. Bolest se projevila až v klidu.

"Po jednom tréninku říkal, že to začal malinko cítit, ale že to není nic vážného. Druhý den už ale řekl, že by ho to hodně limitovalo v pohybu, tak jsme to radši nechali," upřesnil Bílek.

Kouč po dohodě s hráčem i odborníky usoudili, že bude lepší tvořivého středopolaře šetřit. Rosický je tedy od čtvrtka bez zátěže. "Vzhledem k tomu, že se hraje až v úterý, tak mu dáváme čas, aby se dal do pořádku," uvedl Bílek.

Pátek v Olomouci národní celek vyplnil dopoledním tréninkem a podvečerním modelovým zápasem za zavřenými dveřmi s místní Sigmou, která simulovala hru Litvy.

Stáhla se do zataženého obranného bloku a při standardních situacích si protihráče rozebírala osobně. "Jsem s tím spokojen. Co jsme žádali, to domácí splnili," řekl Bílek, který nad tréninkovým kláním dohlížel jako sudí.

O výsledek prý vůbec nešlo, statistiku nikdo ani oficiálně nevedl. Češi si na Olomouci otestovali hlavně standardní situace.

"Padlo hodně branek, protože se více těch standardek opakovalo. Bylo to jako v tréninku. Domácím jsem řekl, že občas písknu něco, co by rozhodčí normálně nepískl, a vzali to úplně v pohodě," podotkl Bílek.

Něco z utajovaného zápasu uniklo průzory mezi tribunami. Možná, že zahajovací sestava z dnešního utkání bude podobná i proti Litvě: Čech - Pospěch, Hubník, Kadlec, Pudil - Plašil, Polák, Hübschmann, Štajner - Fenin, Baroš.

"Já mám o sestavě jasno, ale něco málo by se mohlo změnit. I v závislosti na zdravotním stavu. Ale ten je u všech hráčů vyjma Tomáše dobrý," řekl Bílek.

 

Právě se děje

Další zprávy