Bednář: Drogy jsou minulostí. Teď už jsem někdo jiný

Ivo Pospíšil
10. 8. 2010 12:10
Bednář by mohl zasáhnout v přípravě proti Lotyšku
Roman Bednář
Roman Bednář | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Již ve středu čeká fotbalisty české reprezentace test před nadcházející kvalifikací na evropský šampionát. Ještě před prvním soutěžním zápasem s Litvou by měl tým Michala Bílka změřit v přípravě síly s Lotyšskem.

Kouč národní reprezentace si sice zpočátku pochvaloval, že mohl povolat takřka nejsilnější sestavu, postupně mu však přišly omluvenky od Petra Čecha nebo Tomáše Sivoka.  Chybět v útoku bude i Milan Baroš, kterého by měl nahradit nově povolaný Roman Bednář.

Čtěte také:
Rosický: Chci s Arsenalem už konečně něco vyhrát
Sivoka nahradí v nominaci na Lotyšsko Rajnoch
Bílek nominoval na Lotyše: Šanci dostal Štajner i Černý

Kdo by to ale ještě před rokem čekal?

Právě v tu dobu řešil bývalý forvard Mladé Boleslavi nepříjemný problém. V květnu byl totiž přistižen britským deníkem News of the World z nákupu drog a krátce na to byl okamžitě vyřazen z týmu West Bromwiche Albion, i ze širšího reprezentačního kádru.

"Stupidita, Bednář u mě skončil," láteřil tehdejší kouč národního týmu František Straka.

Zdá se však, že ale krušná minulost je pryč. Bednář přetrpěl tříměsíční distanc a vrátil se i do týmu West Bromwiche. A svými góly si znovu vybudoval respekt, až si získal důvěru i nového trenéra české reprezentace Michala Bílka, jenž se mu rozhodl dát proti Lotyšsku příležitost.

"Trenér říkal, že to co se stalo, je už minulost. Teď je to prý na mně. To samé udělal i trenér West Bromwiche Roberto Di Matteo, který se o tom taky nechtěl bavit. Dostal jsem druhou šanci, a tu jsem chytil za pačesy. To samé chci i v reprezentaci," hlásil spokojeně na oficiálních stránkách svazu Bednář.

Protivníky chce porážet fotbalově

"Teď jsem někdo úplně jiný, soustředím se jen na fotbal a nemyslím na nic jiného. Na minulost chci zapomenout. Fanoušci různých týmů či protivníci mi to občas připomenou. Pokud mě chtějí urážet, tak je to jejich volba. Já je chci ale porážet fotbalově. Vím ale, že naštvaný mohu být jen sám na sebe," doplnil.

Bednář má na svém kontě dosud jen tři reprezentační starty, na první gól v národním dresu ještě čeká.

"Do všech těch zápasů jsem ale šel s tím, že mám třicet minut na to, abych se ukázal, což na mě činilo velký tlak. Teď cítím určitou jistotu, že moje budoucnost v národním dresu nestojí jen na jednom zápase, a to mi může pomoct," věří.

Po návratu do Anglie se navíc může o víkendu těšit na start v Premier League. West Bromwich se představí v úvodním kole hned na hřišti úřadujícího šampiona - londýnské Chelsea.

 

Právě se děje

Další zprávy