Capello: Už před MS jsem věděl, že dopadneme špatně

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 8. 2010 11:00
Capello to přičítá únavě hráče před MS

Praha - "Věděl jsem, že nám to na MS nepůjde." Tak by se dala vyložit slova italského trenéra anglické reprezentace Fabia Capella.

V rozhovoru pro agenturu Reuters přiznal, že už před šampionátem v Jižní Africe věděl, že jeho tým neuspěje. Přičítá to únavě klíčových hráčů po nabité sezoně v Premier League a evropských pohárech.

Čtěte také:
Blanc čistí a přichází omluvy. Lloris: Byli jsme hloupí

"Když jsme hráli v březnu, všechno bylo v pohodě. Ale v přípravě před šampionátem už to byli jiní hráči, fyzicky byli někde jinde. Když jsem viděl přípravné zápasy, měl jsem obavy," řekl měsíc po skončení šampionátu.

"Snažili jsme se s tím něco udělat, ale nemohl jsem o tom mluvit. Hráče by to rozhodilo," dodal.

Capello však zároveň uznal, že i přes únavu hráčů neměl jeho tým prohrát v osmifinále s Německem tak vysokým rozdílem (1:4). "Je mi líto těch, kteří za námi do Afriky jeli. Vím, že za to utratili hodně peněz."

Odpověděl i na kauzu nočního tahu jeho největší útočné hvězdy Wayna Rooneyho, který byl vyfocen, jak kouří a močí na veřejnosti.

"Něco jsem o tom četl a vím, že Sir Alex Ferguson z toho neměl radost. Až se s Rooneym potkám, promluvíme si a dám mu jasně najevo, že tohle nejde," připomněl Capello fakt, že trenér Manchesteru United Ferguson udělil Rooneymu vysokou pokutu a veřejně ho pokáral.

 

Právě se děje

Další zprávy