Messi: Nesrovnávejte mě s Maradonou. Je to jeho urážka

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
28. 5. 2010 10:55
Messi se stydí, že je ke svému trenérovi přirovnáván
Messi podle svých slov stále za Maradonou výrazně zaostává
Messi podle svých slov stále za Maradonou výrazně zaostává | Foto: Sport

Praha - Přestože nejlepší fotbalista světa za uplynulý rok Lionel Messi letos získal Zlatou kopačku pro nejlepšího evropského střelce, čímž výrazně přispěl Barceloně k obhajobě titulu ve španělské lize, srovnání s Diegem Maradonou považuje za jeho urážku.

Španělskému deníku Sport řekl, že se stydí za to, že je přirovnáván k nejlepšímu fotbalistovi všech dob a zároveň krajanovi, který povede argentinskou reprezentaci včetně Messiho na nadcházejícím světovém šampionátu v Jižní Africe.

Čtěte také:
Sex na MS ano, ale ne v den zápasu, hlásí Maradona
Zbraně Nizozemců na šampionátu? Ofenzíva a zkušenost
Pohroma pro Ghanu: zraněný Essien na šampionát nejede

"Nelíbí se mi to a hlavně kvůli němu se za to stydím. Protože pro něj je to urážka. Abych byl nejlepší hráč na světě, musím to dokázat na mistrovství světa," zdůvodnil svou výpověď dvaadvacetiletý útočník.

Zatímco na klubové úrovni se nevysokému ostrostřelci daří, v reprezentaci nedokáže svůj um prodat naplno, za což bývá argentinskými médii on i Maradona často kritizován.

Messi si toho je vědom, vadí mu však, když jej novináři neposuzují jen kvůli jeho výkonům na hřišti. Připomenul nedávnou kritiku jednoho z argentinských listů, který tvrdil že Messiho zajímají jen peníze, kvůli nimž se nesnaží tak jako v klubu.

"Nevadí mi to. Když nehraju dobře, je kritika na místě. Jen nemám rád, když mě lidé pomlouvají kvůli věcem, které nesouvisí s fotbalem. Doufám, že na mistrovství budu hrát jako v Barceloně.

S klubem i jako jednotlivec už jsem vyhrál všechno, teď bych chtěl to stejné dokázat s Argentinou," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy