Portugalci v přípravě senzačně remizovali s Kapverdami

ČTK ČTK, Red Spo
24. 5. 2010 23:23
Za Kapverdy hrál i Fernando Neves
Ronaldo u první gólové příležitosti Portugalců nechyběl.
Ronaldo u první gólové příležitosti Portugalců nechyběl. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Fotbalisté Portugalska mají za sebou nevydařený vstup do přípravy na mistrovství světa. Na domácím hřišti v Covilze dnes jen bez branek remizovali s Kapverdskými ostrovy, kterým v pořadí FIFA patří až 117. místo.

V dresu Portugalska odehrál celý zápas nejdražší hráč světa Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, prosadit se však nedokázal. V obraně Kapverdských ostrovů k tomu přispěl i stoper Fernando Neves z Baníku Ostrava.

Čtěte také: Ribéry odolal vábení Realu a spol. Zůstane v Bayernu

Ronaldo tak prodloužil své střelecké trápení v reprezentaci, v níž v kvalifikaci nedal jedinou branku. Bývalý kanonýr Manchesteru United se v soutěžním utkání v národním týmu trefil naposledy na mistrovství Evropy před dvěma lety do sítě české reprezentace. Od té doby skóroval pouze v přípravném duelu s Finskem.

Vítězně zahájili přípravu fotbalisté Anglie, kteří ve Wembley porazili jiného účastníka šampionátu Mexiko 3:1. Za výběr trenéra Fabia Capella se trefil obránce Ledley King, jeho spoluhráč z Tottenhamu útočník Peter Crouch a třetí branku přidal bek Glen Johnson. Za hosty snížil Guillermo Franco.

Anglie si poradila s Mexikem

V dalším souboji účastníků mistrovství světa si výhru připsali Australané, kteří porazili 2:1 Nový Zéland. Novozélanďané přitom vedli po brzké trefě Chrise Killena, po změně stran však srovnal Dario Vidovic a výhru ve čtvrté minutě nastavení zařídil útočník nizozemského Alkmaaru Brett Holman, pro kterého to byl teprve druhý reprezentační gól ve 30 zápasech.

Japonci prohráli 0:2 s Korejskou republikou, kterou nasměroval za výhrou již v 6. minutě kapitán Pak Či-song z Manchesteru United, jenž předvedl parádní samostatnou akci. Domácí fotbalisté se na vyrovnání nevzmohli, naopak v nastavení inkasovali podruhé po penaltě monackého útočníka Pak Čchu-jonga.

Daří se také fotbalistům Jihoafrické republiky, kteří v Johannesburgu remizovali 1:1 s Bulharskem a před domácím šampionátem prodloužili sérii neporazitelnosti už na devět zápasů. Skóre před zhruba 30.000 fanoušky otevřel obránce Siyabonga Sangweni, ještě do poločasu stihl vyrovnat hostující Valerij Božinov.

Výsledky:

Austrálie - Nový Zéland 2:1 (0:1)
Branky:
57. Vidosic, 90.+4 Holman - 16. Killen. Diváci: 55.659.

Japonsko - Korea 0:2 (0:1)
Branky:
6. Pak Či-song, 90.+1 Pak Čchu-jong z pen. Diváci: 57.873.

Portugalsko - Kapverdské ostrovy 0:0

JAR - Bulharsko 1:1 (1:1)
Branky:
20. Sangweni - 31. Božinov

Anglie - Mexiko 3:1 (2:1)
Branky:
17. King, 34. Crouch, 47. Johnson - 45.+3 Franco. Diváci: 88.638

Argentina - Kanada 5:0 (3:0)
Branky:
16. a 32. Rodríguez, 37. Di María, 63. Tévez, 71. Agüero.

 

Právě se děje

Další zprávy