Vyhazov z Ruska? Ne. Hiddink může prodloužit o dva roky

Sport Sport, Red Spo
18. 12. 2009 18:00
Guus Hiddink má možnost prodloužit smlouvu o dva roky
Guus Hiddink
Guus Hiddink | Foto: Sport

Moskva - Ani Chelsea, ani Manchester City. Nizozemský trenér Guus Hiddink neplánuje v nejbližší budoucnosti přesun do žádného významného evropského klubu a naopak se chystá prodloužit o další dva roky své působení u národního týmu Ruska.

V pátek to potvrdil koučův agent Cees van Nieuwenhuizen.

Budoucnost zkušeného trenéra, který si v minulé sezoně odskočil i na lavičku londýnské Chelsea, byla nejasná krátce poté, co ambiciozní Rusko vypadlo v barážovém dvojzápase o MS se Slovinskem.  

Čtěte také: Hiddink opustí Rusko. Má se vrátit zpět do Chelsea

Záhy se tak začalo spekulovat, že by Hiddink mohl být z postu reprezentačního trenéra odvolán. Toho chtěli například využít i funkcionáři Manchesteru City, jenž se snažili respektovaného lodivoda získat.

"Před pár dny mi volal Gary (Gary Cook - předseda klubu) a nabídl se, že až Guusi Hiddinkovi skončí kontrakt, mohli by se spolu domluvit na případné budoucí spolupráci," uvedl na stránkách BBC van Nieuwenhuizen.  

"Já mu však řekl, že to asi nepůjde, neboť Guus už dostal od vedení ruské fotbalové federace nabídku na další dva roky. Navíc nemá důvod jít do něčeho nového, i když by to byla samožřejmě zajímavá příležitost," informuje trenérův agent.

Hiddink by tak mohl zůstat u ruského národního týmu do roku 2012. Stávající kontrakt mu totiž má vypršet v srpnu 2010.  

"Od dnešního rána už má dovolenou a během ni může přemýšlet o své další budoucnosti. V průběhu ledna ale bude mít jistě jasno a já čekám, že pak zavolá ruským představitelům a řekne jim, že to bere," uzavřel van Nieuwenhuizen.


 

Právě se děje

Další zprávy