Potvrzeno: Zápas Irů s Francií se opakovat nebude

Sport Sport, Red Spo
20. 11. 2009 12:01
Změnu mohou dělat jen rozhodčí na hřiští, říká FIFA

Londýn - Původní předpoklady se definitivně naplnily. Odvetné fotbalové barážové střetnutí o účast na mistrovství světa mezi Francií a Irskem se opakovat nebude.

V pátečních dopoledních hodinách tak rozhodla Mezinárodní fotbalová federace FIFA, která zamítla stížnost irského fotbalového svazu.

Čtěte také: Kauza Irů cloume světem. Už toho nechte, zní z Francie

Jeho představitelé si stěžovali na událost ze středečního střetnutí, kdy rozhodčí uznali diskutabilní (ale postupovou) branku Francie, ačkoliv jí předcházela evidentní ruka útočníka Thierryho Henryho.

Ten v průběhu prodloužení (ve 103. minutě) zpracoval rukou dlouhý centr, přičemž pak našel volného spoluhráče Gallase, a ten již dopravil míč do odkryté brány.

"V pravidlech hry se jasně stanovuje, že všechny změny mohou provádět jen rozhodčí na hřišti a tyto verdikty jsou pak konečné," cituje tisková agentura Reuters stanovisko FIFA.

Nic na tom nezměnilo ani pozdější prohlášení forvarda Barcelony, který přiznal, že skutečně hrál rukou.

Vyhrocenou situaci pak ještě více umocnilo vyjádření kapitána Irů Robbieho Keana, jenž obvinil prezidenta FIFA Seppa Blattera a předsedu UEFA Michela Platiniho, že si přejí na světovém šampionátu především Francii.

 

Právě se děje

Další zprávy