Fotbal ŽIVĚ: Česko - Ázerbájdžán 0:2

Red Spo
18. 11. 2009 0:00
Česko - Ázerbájdžán 0:2
Čeští fotbalisté (v červeném zleva) Daniel Pudil, Libor Sionko, Marek Matějovský se radují ze Sionkova gólu v německé síti.
Čeští fotbalisté (v červeném zleva) Daniel Pudil, Libor Sionko, Marek Matějovský se radují ze Sionkova gólu v německé síti. | Foto: Ondřej Besperát

Minuta po minutě

Premiéra nového kouče Michala Bílka tak skončila pořádnou blamáží. Hráči, které chtěl vyzkoušet, si o šanci rozhodně neřekli a bude zajímavé sledovat, jak bude vypadat další nominace české reprezentace... 

Konec! Češi prohráli i druhý zápas v Emirátech a na turnaji s domácím výběrem, Ázerbájdžánem a Írákem obsadili poslední místo.  

90. Blíží se konec utkání a Češi marně dobývají vápno soupeře... 

90. Ještě je tu jedna šance pro český tým. Lička si postavil míč na levé straně, zajímavě odcentroval, leč obránci soupeře odhlavičkovali balon do bezpečí. 

90. Zápas bude nastaven o tři minuty. 

89. Džavadov zahrál dobře rohový kop a Ruslan Abušov hlavou lehce překonal špatně stojícího Grigara. Tak to je pořádný šok. 

89. Češi prohrávají 0:2! 

88. Naopak další standardní situaci zahrával soupeř, hráči v bílém odvrátili míč jen na roh. 

87. Čeští fotbalisté se stále nemohou dostat k tlaku. 

84. Na druhé straně zkoušel něco vymyslet Fillo, souhra s Ličkou mu však nevyšla. 

83. Rozehrávka se ale nepovedla a dopředu naopak postupuje Ázerbájdžán, který měl možnost standardní situace. Z třiceti metrů zkusil Medvěděv překvapit Grigara ranou k tyči, český brankář ale byl pozorný. 

82. Po faulu Šimůnka se museli Češi bránit, nebezpečí zažehnali a mohou útočit. 

81. Fillo se snažil ve vápně dostat k míči, opět neuspěl. 

80. Z trávníku odchází debutant Holek, nahradí ho Rozehnal, který má na svém kontě více než padesát reprezentačních startů, což je suverénně nejvíce ze stávajícího výběru. 

79. Sprint Filla vyšel naprázdno, míč před ním uklidili obránci a následné vhazování skončilo kdesi na druhé straně. 

77. U míče jsou navíc v posledních minutách častěji Ázerbájdžánci. 

75. Hra se dál kouskuje, nyní Bílek poslal na trávník Filla za Blažka a Švece za Matějovského. 

74. Stadion se pomalu začíná zaplňovat, fanoušci Spojených arabských emirátů dorazili hlavně kvůli večernímu finále. 

73. Ázerbájdžán bude zahrávat roh. 

72. Čeští fotbalisté pokračuji v nevýrazném, až v bezkrevném výkonu. 

70. Soupeř se dostal do tlaku a nebyl daleko od šance. Vše měl na kopačce Šukurov, jenž dal "jesle" Hlouškovi, ale z úhlu střílel nad. 

68. Teď Papadopulos naběhl do brankáře a chyběl mu krok od toho, aby trefil míč do brány. Ázerbájdžán se ale ubránil. 

68. Nepřesnosti pokračují na obou stranách. 

67. Agilní Fabio prověřil Grigara, ten musel míč lapit nadvakrát. 

64. Z necelých třiceti metrů vypálil Blažek, jenže to bylo snadné sousto pro gólmana Velijeva. 

63. Bílek podruhé střídá. Ze hřiště jde Magera, nahradí ho Necid. 

61. Ale pozor, na druhé straně si museli dát hráči pozor na dva protiútoky, u nichž byl Fabio. Poprvé zasahoval Grigar, podruhé útočník Ázerbájdžánu zazmatkoval a brejk tři na tři ukončil nepřesnou přihrávkou. 

60. Těsně před uplynutím hodiny hry se rýsovala další možnost českého výběru. Kdyby byl centr od Blažka trochu vyšší, možná by se Papadopulos dostal k další hlavičce. 

58. Ázerbájdžán tvrdě napadá českou rozehrávku, potíže hráčů v bílých dresech ukončil až sudí, když odpískal soupeři faul. 

57. Rajnoch parádně našel na pravé straně volného Limberského, ten měl nejdříve problémy se zpracováním, ale pak nabídl míč až Papadopulosovi, který zkusil hlavičku. Míč jen těsně minul tyč. 

55. Střelec jediného dosavadního gólu Džavadov se střetl u postranní čáry se spoluhráčem a musí být ošetřen. 

54. Šimůnek měl problémy se zpracováním míče a nevypadá to, že by byl nějak jistý. Forma mladého stopera je trochu jiná té před rokem, kdy ještě hrál pravidelně ve Wolfsburgu. 

51. Matějovský dostal možnost zahrávat rohový kop, k hlavičkovému souboji se dostali dva čeští fotbalisté, od nichž také míč skončil v zámezí. 

50. U vápna kombinují Blažek s Matějovským, valný úspěch to nepřineslo. 

49. Češi zkoušejí postupný útok... 

47. S větší aktivitou ale vlétl do hry po přestávce soupeř. Nebezpečnou akci a centr z pravé strany naštěstí pro Grigara obrana odvrátila. 

46. Trenér Michal Bílek připravil do druhé půle jednu změnu. Pudila stáhl na lavičku, místo něj poslal na trávník Hlouška. 

46. Je to tady, druhý poločas začal, výkop měl Ázerbájdžán. 

Druhý poločas za několik málo sekund začne. 

Uvidíme, co vymyslí o pauze trenér Bílek... Záložní řada se třemi hráči si zatím se stejně početným útokem moc nerozumí. 

A je tu konec první půle, která toho moc nepřinesla. Tedy až na inkasovaný gól v síti Grigara, jehož překonal Džavarov. Čeští fotbalisté soupeře vůbec ničím nepřevyšují. 

45. Blažek zkusil ve skluzu vypálit, míč minul o metr a půl tyč. 

45. Blažek se u rohového praporku nepochopitelně zamotal s míčem, přiběhli k němu dva obránci a liberecký forvard nakonec balon ztratil. 

45. První poločas bude nastaven o tři minuty. 

45. Nadějnou akci Limberského přerušil hvizd rozhodčího. Bek Plzně se dotkl rukou míče, Papadopulosův náběh byl zbytečný. 

43. Hráči v bílých dresech ztratili míč, stejně si ovšem vedl i soupeř. Míč nakonec lapil gólman Velijev. 

40. Češi mají mírnou optickou převahu, nicméně stále prohrávají, protože jejich akce končí většinou ještě před vápnem. Nutno tak podotknout, že průběžné skóre je zasloužené. 

38. Magera vybojoval druhý rohový kop, po něm si vzal míč ostravský Lička a předvedl místo fotbalu balet, kdy se marně snažil zbavit protihráčů. 

38. Netrvalo dlouho a o míč svěřenci kouče přišli. Stále stejný obrázek. 

37. Medvěděv fauloval, Češi budou pokračovat v útoku. 

34. Mezitím došlo ke střídání na straně soupeře. Čertoganov opustil trávník, nahradil jej Sadygov. 

34. První opravdová šance. Papadopulos z pravé strany utekl obraně, pronikl do vápna a mohl střílet. Místo rány ale zvolil nepřesnou přihrávku a vše skončilo střelou Pudila nad bránu. 

31. Po další prodlevě se pokusil o kombinaci Holek s Matějovským, jako v několika předchozích momentech skončilo vše ještě před pokutovým územím. 

28. Snaha o protiútok skončila zmarem, když Limberský vystřelil z dvaadvaceti metrů jen do bránícího hráče soupeře. 

27. Ázerbájdžán ožil a dál pokračuje v útočném snažení. 

25. A je tu první gól v síti Tomáše Grigara! Do sítě k tyči poslal hlavou míč Vagiv Džavarov, na něhož zapomněl stoper Šimůnek. Český brankář se na své spoluhráče hodně zlobí. 

25. Češi prohrávají 0:1. 

23. Po několika minutách se Češi dostali do vápna, Papadopulosův centr ale doletěl jen k obránci, který se dotkl míče rukou. Penalta z toho ale nebude. 

21. Ze standardní situace soupeř nic kloudného nevymyslel. Nabíhající Fabio o metr minul balon. 

21. Faulem nedaleko půlící čáry se provinil Rajnoch. 

19. Českým fotbalistům zatím chybí nápad, nedaří se jim Ázerbájdžán přečíslit ani ho čímkoliv překvapit. 

18. Hra pokračuje ve stejném tempu, v komorní atmosféře je k vidění spíše bojovný fotbal s velkým počtem soubojů. 

16. Debutant v českém dresu Holek vybojoval míč, ale Lička jej přesně nezachytil. Po faulu na Papadopulose ale mohou hráči v bílém pokračovat v útoku. 

16. Uběhla čtvrthodina hry, u míče je soupeř. 

14. Blažek na levé straně utekl obráncům, při kličce ovšem ztratil rychlost a Ázerbájdžán odvrátil na roh. Z toho nic vážného nebylo. 

13. Pudil zkusil vypálit kolem zdi, nešlo však o příliš dobře umístěný pokus, který brankář bez problémů lapil. 

12. Abishov fauloval Mageru, bude z toho přímý kop pro český tým. 

11. Český útok teď dvakrát zastavila nepřesnost, nejdřív nezkrotil míč Papadopulos, po něm si stejně vedl i Matějovský. 

9. Prodleva pokračuje, minimálně dvě minuty se nehraje. Na vině je to, že rozhodčí chtěl po realizačním týmu Ázerbájdžánu, aby si oblékl mikiny v jiné barvě. Vogts už bere vše s úsměvem. 

7. Hra se zatím kouskuje. I možná proto se teď vztekal Berti Vogts, který se dostal do bouřlivé diskuse s hlavním rozhodčím.  

5. Dvě šance českého týmu v rychlém sledu! Nejdříve vyděsil soupeře Papadopulos, po něm dohrával akci Blažek, ale nestačil v tísni vystřelit a zakopl o obránce. 

4. Jenže trefil jen bránící hráče, Ázerbájdžán se ubránil. 

3. Po faulu na Matějovského budou hráči v bílých dresech zahrávat standardní situaci. Z pravé strany si míč chystá Pudil. 

2. Čeští fotbalisté se ale ubránili, dobře zakročil Rajnoch. 

2. Po nepříliš přesném nákopu českých fotbalistů se do rychlého útoku dostal tým, který vede známý německý kouč Vogts a je z toho rohový kop. 

1. Zápas Česko - Ázerbájdžán právě začal, výkop měli svěřenci kouče Bílka. 

Čeká se na hvizd hlavního rozhodčího. 

Ve Spojených arabských emirátech je více než třicet stupňů, fotbalisty tak stejně jako v neděli bude trápit pořádné vedro. Nad Al-Ajnem je oblačno. 

Stadionem v Al-Ajnu nejprve zazněla česká hymna, nyní hraje hymna Ázerbájdžánu. 

Zápas s nepříliš známým soupeřem začíná ve 13:30. Trenér Bílek poslal do zápasu útočně laděnou sestavu: Grigar - Limberský, Šimůnek, Rajnoch, Pudil - Matějovský, Holek, Lička - Blažek, Magera, Papadopulos - více ZDE: Bílek proházel sestavu. Bez Necida, ale s Holkem 

Dobrý den, vítejte u on-line přenosu z fotbalového zápasu Česko - Ázerbájdžán. Pro národní tým pod vedením Michala Bílka to bude v Al-Ajnu reparát za nedělní zápas s Emiráty, v němž hráči na penalty prohráli s domácím výběrem, a na turnaji tak hrají jen o třetí místo.  

 

Právě se děje

Další zprávy