Portugalci neudělali dojem. Bosna tak chce urvat postup

Ivo Pospíšil, ip
17. 11. 2009 14:30
Bosna se bude moci opírat o proslulé fanoušky
Bosna a Hercegovina bojuje o historický úspěch
Bosna a Hercegovina bojuje o historický úspěch | Foto: Reuters

Sarajevo - Už jen pár desítek hodin zbývá k odhalení posledních čtyř evropských národních týmů, které si zajistí pomyslné poslední letenky do Jižní Afriky, kde se koná v příštím roce samotné mistrovství světa.

Historický úspěch si může ve středu zajistit i reprezentace Bosny a Hercegoviny. Ta sice ve svém prvním barážovém utkání prohrála na hřišti Portugalska 0:1, nicméně ve středeční odvetě bude mít šanci toto manko smazat.

Čtěte také: Francie se přiblížila MS. Rusové porazili Slovince

A k tomu by ji měli pomoci i pověstní fanoušci.

"Portugalsko na mě v prvním zápase neudělalo žádný dojem. Když se nyní v Zenici vyvarujeme chyb v obraně, tak jsou bez šance. Jediný gól, který totiž dali, padl po naší velké chybě," uvedl na oficiálních stránkách tamějšího svazu kouč Miroslav Blaževič.

Jeho tým mohl skutečně po prvním duelu spílat na smůlu. Ačkoliv nepatřil za hlavního favorita, svého soupeře dosti potrápil. Bosenští hráči trefili v samotném utkání dokonce třikrát brankovou konstrukci, přesto však odjížděli s porážkou.

Ta se navíc jeví jako velmi ošidná. Jestliže Portugalci dají na hřišti soupeře gól(y), situace se pro domácí výrazně zkomplikuje. V takovém případě totiž už bude muset vyhrát o dva góly.

"Tento výsledek je pochopitelně nepříjemný, ale za námi jsou skvělé výsledky. Víme také, s jakou taktikou nastoupit. Kdybychom remizovali 1:1, tak by to bylo sice uklidňující, ale asi bychom hráli mnohem defenzivněji," tvrdí.

"Budeme proto hrát největší pravděpodobností na dva útočníky," uzavřel Blaževič.

Portugalci už poznali tamější nepřátelskou atmosféru na letišti. Při příletu do Bosny je totiž měla obklopit skupina fanoušků, kteří jim nadávali a plivali po nich. Incidentem by se mohla zabývat i Mezinárodní fotbalová federace FIFA.

 

Právě se děje

Další zprávy