Slováky děsí Tehelné pole. Zbourejte to, radí Škrtel

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
16. 11. 2009 11:08
Zastaralý stadion prý odrazuje diváky
Foto: Jan Langer

Bratislava - Bídná návštěva pouhých sedmi tisíc diváků na utkání s USA, které mělo být oslavou historického postupu Slovenska na mistrovství světa ve fotbale, má podle slovenských reprezentantů jedinou příčinu.

Zastaralý bratislavský stadion Tehelné pole.

"Kdybych měl vzít manželku a dvě děti, asi bych se hodně rozmýšlel, jestli půjdeme na takový stadion. Toto už je ruina, která dýchá minulostí," prohlásil po zápase s USA trenér Vladimír Weiss.

Čtěte také: Slováci v euforii z MS? Ne, hráče naštvali fanoušci

"Trávník je opravdu hrozný, nedá se na něm hrát, těžko se ovládá míč. Doufám, že stadion co nejdřív zbourají," prohlásil zase bek Liverpoolu Martin Škrtel.  

Slovenský národní tým zároveň doufá, že alespoň na utkání s Chile, které se ve středu hraje v Žilině, přijde víc lidí. "V Žilině bude určitě vyprodáno," prohlašuje brankář Ján Mucha.

Tehelné pole pamatuje nacisty

I přes nedobrý stav stánku si na Tehelné pole našlo cestu během kvalifikace, například v zápasech proti Česku či Slovinsku, mnohem více diváků než na utkání s USA, které mělo být oslavou postupu na MS.

Foto: Jan Langer

"Tenhle zápas měl být hlavně pro diváky, rozlučkou s úspěšným rokem," smutnil Škrtel.

"Zřejmě byla chyba v organizaci, marketingu. Jednoduše asi neumíme přitáhnout diváky na stadion," prohlašuje kouč Weiss. "Pokud Bratislava nemá zájem, budeme hrát kvalifikaci v Žilině, nebo v jiném městě."

Stadion, který byl postaven mezi lety 1939-1944, sice pojme přes třicet tisíc diváků, ale i přes několik rekonstrukcí má obtíže s plněním přísných nároků UEFA.

"To byste museli zažít, je to jednoduše strašné, otřesné, doslova katastrofa," popisuje své dojmy z Tehelného pole Weiss. "Musíme si asi počkat na nový stadion, určitě se na něj všichni těšíme."

Jenže nové fotbalové arény se Slováci hned tak nedočkají.

Národní fotbalový stadion sice měl již letos vyrůst na místě toho současného, ovšem kvůli hospodářské recesi se slovenská vláda rozhodla na začátku roku zahájení demolice i výstavby odložit.

Podle posledních zpráv se otevření nové arény pro 35.000 diváků plánuje na rok 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy