Brückner slaví 70. Hašek popřeje, ale dary dá později

roj
13. 11. 2009 0:00
Uvnitř video: Nej zápasy Karla Brücknera
Karel Brückner přichází na reprezentační trénink po vítězném utkání se Švýcary s širokým úsměvem.
Karel Brückner přichází na reprezentační trénink po vítězném utkání se Švýcary s širokým úsměvem. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Jeden z nejúspěšnějších a nejuznávanějších trenérů v historii českého fotbalu Karel Brückner v pátek oslaví sedmdesáté narozeniny.

Olomoucký kouč dovedl českou reprezentaci k bronzu na Euru 2004 a poprvé v historii pomohl samostatné České republice k účasti na mistrovství světa v roce 2006.

Poté se s reprezentací probojoval na Euro 2008, když vyhrál kvalifikační skupinu před pozdějšími vicemistry Evropy z Německa.

Po vyřazení z Eura po infarktové koncovce s Tureckem u reprezentace jako hlavní kouč skončil.

Následně si vyzkoušel nepříliš úspěšné angažmá u rakouské reprezentace a nakrátko se vrátil coby poradce k českému národnímu mužstvu.

To právě v pátek odjíždí na turnaj do Spojených arabských emirátů spolu se svazovým předsedou Ivanem Haškem. Kvůli tomu se oficiální gratulace z nejvyšších míst českého fotbalu trochu opozdí.

"Svazový předseda Ivan Hašek popřeje panu Brücknerovi v pátek před odletem telefonicky. Po návratu z turnaje mu pak spolu se svazovým vedením poblahopřeje oficiálně a předá mu dary," informoval Aktuálně.cz mluvčí reprezentace Petr Svěcený.

"Trenére, hodně štěstí, pevné zdraví a spoustu fotbalové radosti. Snad k ní bude v blízké budoucnosti co nejvíce důvodů!"přeje už nyní oficiální svazový web.

Nejslavnější zápas Karla Brücknera:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Nejsmolnější zápas Karla Brücknera:

 

Právě se děje

Další zprávy