Fotbalová ´19´ začala boj o Euro vítězně. Porazila Kypr

Red Spo, ČTK
12. 11. 2009 16:46
ČR - Kypr 3:1
Češi oslavují vyrovnávací gól na 1:1.
Češi oslavují vyrovnávací gól na 1:1. | Foto: Tomáš Adamec

Ta Qali - Česká fotbalová reprezentace do 19 let dnes v duelu s Kyprem vstoupila vítězně do kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy.

Svěřenci kouče Jaroslava Hřebíka porazili v maltském Ta Qali stejně staré Kypřany 3:1, když odpor soupeře zlomili až po přestávce díky brankám střídajících hráčů. Dvakrát se na umělé trávě trefil Musiol, jednou Skalák.

Dalším soupeřem Čechů bude v sobotu domácí Malta, která dnes podlehla favorizovanému Nizozemsku pouze 0:1.

Český tým se také na tříbodový zisk s Kyprem hodně nadřel. Do vedení jej poslal v 56. minutě Musiol jen tři minuty poté, co přišel na hřiště. Kypr čtvrt hodiny před koncem dokázal vyrovnat a zadělal na překvapení, ovšem vzápětí odpověděl Skalák a první výhru v turnaji zpečetil opět Musiol.

Do další fáze kvalifikace postoupí první dva týmy ze skupiny, šanci budou mít i dva celky z celkem třinácti skupin s nejlepší bilancí na třetích místech.

V poslední fázi kvalifikace se na jaře příštího roku vytvoří sedm skupin po čtyřech mužstvech a jen vítězové se podívají na závěrečný turnaj do Francie. Na něm se pak bude bojovat také o účast na mistrovství světa dvacítek v roce 2011.

Kvalifikační turnaj ME fotbalistů do 19 let v Ta Qali na Maltě:
ČR - Kypr 3:1 (0:0)
Branky:
56. a 86. Musiol, 78. Skalák - 75. Vasiliu.
Sestava ČR: Šebek - Machalický, Polom, Koutný, Přikryl - Krejčí, Folprecht, Jirásek, Hovorka (62. Skalák) - Putz (53. Musiol), Hora (89. Vašenda). Trenér: Hřebík.

Nizozemsko - Malta 1:0 (0:0).
Branka:
62. De Roon

 

Právě se děje

Další zprávy