Ronaldo jako Rosický. Portugalsku teď nepomůže

Martin Jůzek, Red Spo
11. 11. 2009 8:35
Ronaldo už nenastoupil za Real v sedmi zápasech
Cristiano Ronaldo teď portugalský dres neoblékne
Cristiano Ronaldo teď portugalský dres neoblékne | Foto: Reuters

Lisabon - Podobně jako Tomáš Rosický v září proti Slovensku, ani jeden z nejlepších fotbalistů na světě Cristiano Ronaldo nepomůže národnímu týmu v klíčovém momentu kvalifikace o mistrovství světa.

Portugalsko se bude muset obejít bez své hvězdy, která sice odjela z Madridu na vlastní žádost, ale nebylo to nic vinou jeho zranění platné. Svěřenci kouče Carlose Queiroze tak budou hledat před baráží s Bosnou a Hercegovinou nového kapitána.

Čtyřiadvacetiletý Ronaldo nehrál za Real Madrid už sedm zápasů po sobě, nicméně odjel do Lisabonu a připojil se k mužstvu. Lékaři tamní reprezentace však po prohlídce zjistili, že nastoupit v dvojzápase není schopen.

Informovali o tom v úterý večer.

Čtěte dále: Ronaldo bude zraněn ještě měsíc. Zmešká Clásico i baráž

Nejdražší fotbalista na světě se zranil na konci září v zápase Realu s Marseille, potom však pomohl týmu k výhře nad Maďarskem, díky níž mohou Portugalci dál snít o MS. Teď už ale nepomůže.

"Nebyl v takové fyzické kondici, aby mohl trénovat s mužstvem," vzkázal portugalský svaz.

Za reprezentaci odehrál od roku 2003 už 68 zápasů, v nichž vstřelil dvaadvacet branek. V útoku se jej pokusí nahradit dvojice Simao a Nani, popřípade Hugo Almeida.

 

Právě se děje

Další zprávy