Slováci vystřízlivěli: MS? Jako bychom nepostoupili

Martin Jůzek, maj
4. 11. 2009 9:00
Slovenský kouč Weiss burcuje, že postup se musí využít
Slovenská euforie je pryč
Slovenská euforie je pryč | Foto: Jan Langer

Bratislava - Čekali byste u Slováků po postupu na mistrovství světa fotbalovou euforii? Omyl.

Reprezentační trenér Vladimír Weiss si postěžoval, že ačkoliv s týmem předvedl historický počin, u fanoušků i sponzorů to nevyvolalo takový ohlas, jaký očekával.

"Jsem rozčarovaný," přiznal kouč na úterní tiskové konferenci.

Slováci se probojovali na světový šampionát poprvé v jejich samostatné historii, když vyhráli třetí kvalifikační skupinu. Za sebou nechali Slovince, Poláky a také Čechy. Jenže zdá se, že to lidem v zemi pod Tatrami stačí.

Čtěte také: Slováci si před testy na MS všimli sparťana Kucky

"Vypadá to, jako bychom do Jižní Afriky ani nepostoupili. Jako by se nic nestalo. Nevidím tlak od sponzorů, od nikoho," pokračoval pětačtyřicetiletý Weiss, jenž vede národní mužstvo od léta minulého roku.

Během uplynulých měsíců poznal roztodivnou mentalitu, od euforie až po rychlé zapomnění.

"Čekal jsem od všech větší odezvu," dodal s tím, že sám nezpozoroval větší změny ve slovenském fotbale. "Upřímně, já ani nevím, že jsme postoupili. Po té euforii lidé brzo vystřízlivěli," konstatoval zklamaný kouč.

Čtěte dále: Čech vzkázal Slovákům: Postup? Stejně jsme lepší

Slováci nezačali bleskurychle shánět vstupenky a letenky do Afriky, zatím ani nevyprodali nadcházející a již domluvené přípravné utkání proti dalším účastníkům MS Spojeným státům a Chile. Radost rychle vyprchala, což Weisse mrzí.

"Fotbal přece nekončí tím, že jsme se dostali na mistrovství světa. Je to plus, ale musíme z toho vytěžit víc, musíme být aktivnější," uvedl trenér, který ještě dodal, že dvacet lidí na svazu těžko zabezpečí vše potřebné pro šampionát.

 

Právě se děje

Další zprávy