Bílek neměl soupeře. Haškův návrh prošel jednohlasně

Václav Rojík
20. 10. 2009 16:35
Nový kouč s Karlem Brücknerem nepočítá
Michal Bílek
Michal Bílek | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Štiřín - Kdo čekal širokou diskuzi a výběr z několika kandidátů na post trenéra české fotbalové reprezentace, musel být zklamán.

Favorit svazového šéfa Ivana Haška, dosavadní asistent Michal Bílek, byl Výkonným výborem ČMFS na funkci kouče národního týmu jednohlasně potvrzen.

Čtěte také: Hašek vybral a Bílek přijal. Bude trénovat reprezentaci

"Přišel jsem s návrhem, aby trenérem reprezentace byl Michal Bílek. Je to po lidské i trenérské stránce člověk, kterému věřím. Tím, že u mužstva působil už pět zápasů, má ohromný náskok na to, aby tým připravil," vysvětlil svojí volbu Ivan Hašek.

"Pro mě je důležité, že má důvěru ostatních členů výkonného výboru. Zvažovali jsme pro a proti. Jsme připraveni mu vytvořit silné zázemí a podpořit ho. Hlavním cílem pro něho je postup na mistrovství Evropy," pokračoval Hašek.

"Rozhodnutí bylo jednomyslné. Diskutovali jsme o volbě, ale všichni do jednoho jsme souhlasili s Míšou Bílkem," potvrdil člen výkonného výboru a místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl.

O dalších kandidátech se vůbec nediskutovalo.

S Brücknerem se nepočítá

"Předložil jsem návrh, aby trenérem byl pan Bílek. Výkonný výbor zajímala jeho vize a po jejím přednesení bylo jeho zvolení odsouhlaseno. Jiná jména nepadala," přiblížil volbu Hašek.

Bílek si za svého asistenta zvolil současného kouče Jablonce Františka Komňackého. U mužstva také zůstává další asistent Luděk Klusáček.

"To, že pan Komňacký bude současně působit u reprezentace a v Jablonci, jako problém nevnímám," odpověděl na ožehavou otázku Bílek.

Ten už nepočítá s pomocí konzultanta Karla Brücknera. Pozici trenéra brankářů zatím zvažuje.

Podle svazového šéfa Ivana Haška bude Bílkův plat v nové funkci v porovnání s jeho předchůdci nižší.

"Plat pro trenéra zatím nebylo při jednáních vůbec tématem. Ale svaz šetří a můžeme říct, že jeho plat bude nižší, než tomu bývalo," sdělil Hašek.

Michal Bílek se v roli reprezentačního kouče poprvé představí v polovině listopadu na turnaji v Dubaji.

 

Právě se děje

Další zprávy