Baráž o MS: Slovinci jdou na Rusy, Džeko na Portugalce

Sport Sport, ČTK, Red Spo
19. 10. 2009 14:38
Slovinci vyzvou v baráži o MS Rusy
Slovinci se utkají s Ruskem
Slovinci se utkají s Ruskem | Foto: Reuters

Curych - Slovinsko, přemožitel českého výběru z kvalifikační skupiny, potká v baráži o postup na fotbalové mistrovství světa 2010 v Jižní Africe celek Ruska vedený koučem Hiddinkem. 

Dalšími dvojicemi jsou Irsko - Francie, Portugalsko - Bosna a Hercegovina, Řecko - Ukrajina.

Rozhodl o tom dnešní los v Curychu. Hrát se bude 14. a 18. listopadu.

Slovinsko, které v třetí kvalifikační skupině předčilo český tým a skončilo druhé, zamíří k prvnímu duelu baráže do Ruska.

Soupeři se spolu zatím na mezinárodní scéně utkali třikrát. V roce 1996 na trunaji na Maltě zvítězili Rusové, v kvalifikaci pro MS 2002 vyhráli doma Slovinci a zápas v Moskvě skončil nerozhodně.

Čtěte více: Češi vypadli z elity. Druhý koš, ale naděje na zázrak

Vicemistři světa Francouzi zahájí baráž na půdě Irska. Oba týmy se naposledy utkaly před čtyřmi lety v Dublinu a z vítězství 1:0 se radovali hosté.

Portugalsko, které si účast v baráži zajistilo v posledním utkání ve skupině díky vítězství nad Maltou, přivítá v úplně prvním vzájemném duelu Bosnu a Hercegovinu, kterou táhne výborný útok v čele s Edinem Džekem.

Řečtí mistři Evropy z roku 2004 narazí na Ukrajinu, která je připravila o start na posledním mistrovství světa.

Do baráže postoupilo osm týmů z druhých míst kvalifikačních skupin.

Podle umístění ve světovém žebříčku FIFA byly nasazeny Francie, Portugalsko, Rusko a Řecko. Dvojice vylosoval spolu s generálním sekretářem FIFA Jeromem Valckem záložník jihoafrické reprezentace a anglického Evertonu Steven Pienaar.

Z evropské kvalifikace na MS v Jižní Africe přímo postoupily celky Anglie, Nizozemska, Španělska, Německa, Srbska, Dánska, Itálie, Švýcarska a Slovenska.

Základní skupiny mistrovství světa, které se v JAR koná příští rok v létě, budou vylosovány 4. prosince v Durbanu.

 

Právě se děje

Další zprávy