Euforii vystřídal výsměch. Nepřítel Slováků? Rosický

Martin Jůzek, maj
16. 10. 2009 13:00
Tomáš Rosický je nepřítel slovenského fotbalu

Bratislava/Praha - Čtvrteční euforii z postupu fotbalistů na mistrovství světa vystřídal na Slovensku výsměch. Byl adresován do České republiky, k bývalým "bratrům", kteří se do Jižní Afriky nedostali.

Hlavně si však v zemi pod Tatrami dobírají Tomáše Rosického, který si v sobotu do našich východních sousedů rýpl.

"Z baráže by určitě nepostoupili, viděli jste, že to nejsou žádní zázraci. Kdybych proti nim hrál, byli by v pytli," řekl v nadsázce po zápase s Polskem.

Asi netušil, jakou vlnu nevole tím spustil.

Čtěte více: Rosický odmítá smutek: Zázrak? Tak podívejte na mě

Hned ve středu, kdy se Slováci dozvěděli, že mají postup v kapse, jej v diskusích začali fanoušci pranýřovat.

Markíza: Prý máš rád pohádky

"Budeš se pěkně koukat na televizi, kde poběží Slováci v Africe a budeš si brečet někde, kde to nikdo neuvidí," zněl jeden z příspěvků přeložený do slušného českého jazyka.

Hodně "příznivců" mu navíc "popřálo", aby se znovu zranil.

Nejen u fotbalových fanoušků vzbudily výroky Rosického pozdvižení. Do hráče Arsenalu se opřel i moderátor televize Markíza, jenž zkusil "uhádnout", komu asi z Afriky pošlou fotbalisté pohled.

"Ahoj Tomáši, jak se ti daří?," píše se ve vzkazu.

Po narážce na Rosického zdraví následuje další rýpnutí. "Nebudeme ti lhát, Afrika je krásná. Prý máš rád pohádky, tak se podívej na náš zítřejší zápas s Brazílií, my si totiž tu pohádku užíváme."

Protičeská nálada plná výsměchu se objevovala nejen v televizi a u fanoušků.

A pokud budou Slováci pokračovat, dost možná bude dalším terčem Petr Čech, který po zápase se Severním Irskem řekl, že po jednom postupu ještě nejsou Slováci lepší.

Čtěte více: Čech vzkázal Slovákům: Postup? Stejně jsme lepší

Weiss: O to víc nás to motivovalo

Deník Sme připomíná situaci před dvěma roky, kdy byla kvalifikační skupina nalosována. Cituje česká média, která se společně s polským tiskem shodla na tom, že je to přijatelná skupina, z níž nebude těžké postoupit.

Agentura SITA si pak všimla chyby v pátečním vydání deníku Sport, který mezi postupující země zařadil Turecko místo Slovenska. Čtenář neznalý fotbalových výsledků pak přemýšlel, proč mají Turci vlajku stejnou jako Slováci.

Ve stejném listu pak trenér slovenského výběru Vladimír Weiss prozradil, že i k němu dolétla slova Tomáše Rosického.

Čtěte také: Češi vypadli z elity. Druhý koš, ale naděje na zázrak

Jak přiznal, byl z nich trochu zklamaný, s výrokem o těžké baráži ovšem souhlasil. "Hráče to motivovalo k ještě větší bojovnosti. Měl bych mu za to poděkovat," řekl kouč, jenž dovedl Slováky k historickému úspěchu.

 

Právě se děje

Další zprávy