Argentina zůstává ve hře o MS, rozhodne Uruguay

Sport Sport, Red Spo, ČTK
11. 10. 2009 10:20
Argentinu zachránil Martin Palermo
Argentina ještě nemá postup jistý
Argentina ještě nemá postup jistý | Foto: Reuters

Buenos Aires - Vítězné góly v nastaveném čase zajistily fotbalistům Argentiny a Uruguaye možnost i nadále usilovat o přímý postup na mistrovství světa.

O čtvrté postupové místo v jihoamerické zóně CONMEBOL se oba týmy utkají ve vzájemném souboji ve středu v Montevideu. K jistým účastníkům mistrovství světa Brazílii a Paraguayi se jednoznačnou sobotní výhrou nad Kolumbií připojilo Chile.

Pro Argentinu se utkání pravdy s beznadějně posledním Peru vyvíjelo dobře, protože ji na začátku druhého poločasu poslal do vedení Gonzalo Huguaín. V poslední minutě zápasu ale vyrovnal Hernán Renfigo.

"V té chvíli jsem si myslel, že jsme skončili, jenže to jsem zapomněl, že máme Palerma," vyzdvihl po utkání argentinský kouč Diego Maradona střelce Boky Juniors. Ten se dokázal prosadit ze skrumáže před brankou a ve druhé minutě nastavení vstřelil vítězný gól.

Čtěte více: Video: Rarita, které neuvěříte. Gól hlavou ze 40 metrů

Podobně infarktový závěr zažili hráči Uruguaye.

V Ekvádoru jim zajistil tři body až v 93. minutě nekompromisně kopnutým pokutovým kopem útočník Diego Forlán. Po trefě držitele Zlaté kopačky za poslední sezonu rozhodčí ukončil utkání.

Uruguay a Argentina se spolu utkají v posledním kole jihoamerické kvalifikace o čtvrté místo tabulky, které zajišťuje přímý postup na mistrovství světa. Na pátý tým čeká baráž se čtvrtým mužstvem severoamerické zóny.

Na postup však může stále pomýšlet ještě Ekvádor, který případnou výhrou ve středečním utkání může odsunout poražený tým z dvojice Argentina - Uruguay mimo postupové příčky. Čistě teoretické jsou pak postupové šance Venezuely.

V klidu budou v posledním hracím dnu kvalifikace fotbalisté Chile. Ti si postup zajistili vítězstvím 4:2 na půdě Kolumbie a v posledním utkání proti motivovanému Ekvádoru už budou hrát pouze o čest.

 

Právě se děje

Další zprávy