MS bez Portugalska? Potěšilo by mě to, říká Rooney

Sport Sport, Red Spo
9. 10. 2009 18:00
Rooney si přeje, aby Cristiano Ronaldo na MS nebyl

Londýn - Staré rány se otevřely. Anglický fotbalový útočník Wayne Rooney si v pátek zase jednou nebral servítky a při setkání s anglickými novináři prohlásil, že by si přál nadcházející mistrovství světa bez Portugalska.

Důvod je prostý a jmenuje se Cristiano Ronaldo.

„Na posledních dvou mistrovstvích jsme s nimi pokaždé vypadli a když jsme se navíc nekvalifikovali na poslední EURO, tak nás Ronaldo velmi popichoval. Bylo by teď naopak krásné vidět, že tam Portugalci nejsou," citují Rooneyho stránky BBC.

Čtěte také: Video: Asi nejlepší zápas Anglie. Zesměšnila Chorvaty

Ačkoliv dravý forvard s ambiciozním záložníkem hrál v posledních letech v jednom týmu (Manchesteru United), v minulosti mezi nimi docházelo i k několika sporům.

Ten největší zřejmě nastal ve čtvrtfinále MS 2006, kdy Rooney fauloval ve středu hřiště Ricarda Carvalha a byl následně, i díky aktivnímu orodování Ronalda, vyloučen.

Oba hráči si pak prý vzájemný konflikt vyjasnili, Rooney přesto nezapomněl.

Zatímco v roce 1998 byl David Beckham za své vyloučení proti Argentině veřejností pranýřován, Rooney si nemusel vyslechnout nic. Naopak za hlavního viníka anglického neúspěchu byl tehdy prohlášen právě Ronaldo.

„Nemusel jsem si nic poslechnout, naopak Ronaldo toho schytal dost a to mě velmi potešilo. Byl jsem zklamaný, že jsem byl tenkrát vyloučen. Nikdy bych takto faulovat nechtěl, ale když jsem to viděl na videu, tak to skutečně vypadalo, jako když to dělám schválně," přiznal.

Portugalsko je ve své skupině zatím na třetím místě, přičemž ztráci dva body na druhé Švédsko. Pokud si chce udržet naději, musí nutně v dalších dvou zápasech porazit doma Maďarsko a Maltu.

Naopak fotbalisté Albionu už mají postup na šampionát jistý.

 

Právě se děje

Další zprávy