Krajčík: Slováky zajímá postup. Češi nejsou náš problém

9. 10. 2009 12:55
Krajčík: Hološko a Šesták budou chybět
Matej Krajčík
Matej Krajčík | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Čeští fotbalisté potřebují k postupu do baráže o MS pomoc Slováků. Ty však bude zajímat jen jejich duel se Slovinci a potvrzení historického postupu na šampionát. Alespoň si to myslí slovenský fotbalista Slavie Matej Krajčík.

Slovensku stačí k postupu na MS remizovat v Bratislavě se Slovinskem, ale trenér Vladimír Weiss slíbil, že si přeje i postup Čechů a chce mu výhrou nad Slovinci pomoct.

"Já jsem ale v kariéře nezažil, aby kouč říkal hráčům, aby mysleli i na jiný tým. Pochybuju, že to trenér Weiss bude nějak zdůrazňovat. Kluci se určitě soustředí na postup, zápas Čechů není náš problém," řekl pro Aktuálně.cz Krajčík, jenž ve slovenské reprezentaci už delší dobu nefiguruje.

Přesto nepochybuje o tom, že Slováci doma zvítězí.

Čtěte také:
Čechy uvidíte, Slováky ne. Televize boj o MS ignorují
Boj o MS: Slovinci chtějí na dálku zničit českou naději

"Hrajeme doma a forma týmu je taková, že určitě hráči půjdou po výhře. Navíc Slovincům budou chtít oplatit porážku z Mariboru, bude vyprodaný stadion a budou chtít slavit vítězství," myslí si slávistický zadák.

Slovinci jako jediní dokázali v kvalifikační skupině Slovensko porazit. I proto budou pro Weissův tým možná nejtěžším soupeřem.

"Mluvil jsem s Dušanem Šventem a i on si myslí, že Slovinci jsou ve skupině nejtěžším soupeřem," prozradil informaci od bývalého spoluhráče ze Slavie a současného reprezentanta.

Slovinci by měli být nejtěžší

Slovinci by tedy měli být silnější než Češi, kteří v Bratislavě před měsícem remizovali? "To si netroufám tvrdit. S Čechy to bylo derby, a to je trochu specifický zápas," míní Krajčík.

Slovinci jako jediní Slováky porazili
Slovinci jako jediní Slováky porazili | Foto: Reuters

Jenže zatímco před duelem s Českou republikou zaznívala ze slovenského tábora spíše slova respektu, tentokrát si v předzápasových rozhovorech téměř nikdo ze Slováků nepřipouštěl, že by v sobotu v Bratislavě nepotvrdili svůj postup na MS.

Čtěte více: Slováci uklidňují Čechy: Čeká nás veselá noc s výhrou

Přehnané sebevědomí se přitom v minulosti Slovákům několikrát nevyplatilo.

"Ale proč nemít zdravé sebevědomí. Tým vyhrál těžké zápasy. Doma porazil Poláky i Severní Iry a je lídrem skupiny," připomíná obránce Slavie.

Podle něho nebude trenér Weiss ani moc měnit taktiku z předchozích zápasů, byť by stačilo hrát na remízu:

"Jak jsem vypozoroval z minulých zápasů, taktikou je hra ze zabezpečené obrany s rychlým přechodem vpřed po získání míče. Vycházelo to i naposledy v Severním Irsku a nemyslím si, že to bude trenér moc měnit."

Trenérovi však budou kvůli zranění citelně chybět Šesták s Hološkem.

"Ti asi budou chybět hodně. Oba jsou to rychlostní typy, pro soupeře velmi nebezpeční. Dá se na nich stavět. Ale určitě i ostatní hráči v kádru mají kvalitu a mohou je nahradit," myslí si Krajčík.

Trenčínský rodák, jenž hovoří česky i slovensky, se na utkání těší, ale ve svoji případnou účast na mistrovství světa moc nevěří.

"Samozřejmě se těším, ale žádnou oslavu postupu neplánuju. Půjde jen o ten pocit, že se něco konečně dokázalo. A moje případná účast na MS? Takové ambice teď nemám, měli by asi jet ti, co se o postup zaslouží. Je to ale až za půl roku a stát se může cokoliv," řekl jedenatřicetiletý fotbalista.

Kromě zápasu svého týmu jej nenechá v klidu ani český duel proti Polsku. "Určitě budu souběžně sledovat zápas Čechů, ale asi budu jen kontrolovat stav," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy