Škrtel varuje: Slovinsko bude těžké, ale máme lepší tým

Ivo Pospíšil, ip
7. 10. 2009 21:30
Slovensku stačí k jistému postupu na MS remíza

Bratislava - Fotbalisté Slovenska stojí krůček od historického úspěchu. Pokud v sobotním kvalifikačním utkání uhrají proti reprezentačnímu výběru Slovinska alespoň bod, budou moci oficiálně slavit postup na světový šampionát.

S velkou nadějí a očekáváním budou ale jejich utkání sledovat i fanoušci české reprezentace. 

Svěřenci Ivana Haška sice mají na programu svůj zápas s Polskem, přesto i přes případný zisk tří bodů nemají postup do kýžené baráže ve svých rukou. A remíza Slováků jim v tomto případě nepomůže - takovou sílu má jen vítězství.

Čtěte také: Češi motivují Slováky: Za výhru 160 piv na hlavu

Trenér Vladimír Weiss se snažil v minulosti Čechy uklidnit a vzkázal jim, že v utkání budou jeho hráči bojovat i za ně.

Klíčovým mužem jeho defenzivních řad slovenského výběru bude proto bezesporu Martin Škrtel, který by v sobotním zápase měl hlídat největší hvězdu soupeře Milivoje Novakoviče.

Ačkoliv již obránce Liverpoolu slýchal v klubu, že Slováci mají de facto postup jistý, důrazný bek stále varuje.

„Po našich zápasech proti Česku a Severnímu Irsku už to brali jako hotovou věc. My to ale ještě musíme potvrdit proti Slovincům a to nebude lehké," cituje server Sme.sk vyjádření Škrtela.

„Hrajeme však doma a jsem přesvědčený, že máme lepší mužstvo, než náš nejbližší soupeř. A nejspíše je to pro nás všechny také vrchol dosavadní kariéry," doplnil.

Přečtěte si také: Slováci uklidňují Čechy: Čeká nás veselá noc s výhrou

Čtyřiadvacetiletý obránce se zároveň domnívá, že v zápasech takového významu budou muset diváci zapomenout na atraktivní fotbal. On sám si myslí, že to bude spíše boj o každý balon. Na zápas by mělo být vyprodáno.

„Fanoušci si musí uvědomit, že v tomto střetnutí nepůjde o krásnou hru, ale o to, abychom získali rozhodující bod. Měli by též pochopit, pokud neuvidí přitažlivé fotbalové divadlo. Jinak řečeno, my musíme hrát tak, abychom uspěli," uzavřel Škrtel.

 

Právě se děje

Další zprávy