Svěrkoš je zraněný. Hašek povolal na Poláky Sionka

Red Spo, ČTK
7. 10. 2009 14:11
Hašek povolal kodaňského záložník
Libor Sionko
Libor Sionko | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Štiřín - Fotbalový reprezentant Václav Svěrkoš je zraněný, trenér Ivan Hašek proto dodatečně povolal na kvalifikační zápasy s Polskem a Severním Irskem záložníka Libora Sionka. Kouč to oznámil na dnešním setkání s novináři ve Štiříně.

Útočník Svěrkoš si z utkání francouzské ligy, v níž hájí barvy Sochaux, na pondělní reprezentační sraz přivezl zranění postranních kolenních vazů. Podle Haška je vyloučeno, že by mohl proti Polsku i Severnímu Irsku nastoupit.

Haškova dodatečná nominační volba padla na Sionka. Záložník FC Kodaň se do reprezentace vrací po půlroční pauze, naposledy naskočil v dubnu do pražského duelu proti Slovensku, v němž Češi prohráli 1:2.

Čtěte dále:
Slováci uklidňují Čechy: Čeká nás veselá noc s výhrou
Rosický: Porazíme Poláky. A pak musíme doufat

"Potřebovali jsme doplnit tým o rychlostní typ hráče, proto jsme se rozhodli pro povolání Libora," vysvětlil Hašek.

Ten nemá obavy z toho, že by se na Sionkovi mohla negativně projevit nerozehranost. Dvaatřicetiletý záložník se totiž v posledních týdnech do kodaňské sestavy nedostával.

"Bez risku se nedá vítězit, navíc my Liborovi věříme, protože v reprezentaci už odehrál spoustu dobrých zápasů. Třeba Slováci také nasazují hráče, kteří nemají pravidelnou zápasovou zátěž, a oni v reprezentaci také hrají velmi dobře," řekl Hašek.

Sionko se o dodatečné nominaci dozvěděl ráno krátce předtím, než měl vyrazit na trénink Kodaně.

Sionko: Mám ohromnou radost

"Samozřejmě jsem měl ohromnou radost, vždy jsem se do reprezentace těšil. Neměl jsem ani žádný zvláštní plán, jen jsme zrušili jednu návštěvu u přátel a pak jsem okamžitě objednával letenku do Prahy," uvedl v telefonickém rozhovoru z kodaňského letiště záložník, jehož pozice se zřejmě začíná měnit také v klubu.

"O víkendu jsem už hrál v základu, a i když jsem byl střídán v 55. minutě, trenér na hodnocení řekl, že jsem odevzdal dobrý výkon," poznamenal fotbalista, který se k reprezentačnímu týmu připojí na dnešním večerním tréninku v Generali Areně na Letné.

Plánovaný dopolední trénink v Kunicích Hašek zrušil. Místo toho hráči dostali osobní volno a někteří z nich na Štiříně, kde reprezentace sídlí, vyrazili třeba na golf.

Čtěte dále: Baroš a spol. cítí únavu. Hašek proto zrušil trénink

 

Právě se děje

Další zprávy