Pekhart na MS skončil. Znovu si poranil zánartní kůstku

ČTK ČTK, Red Spo
1. 10. 2009 14:20
Tomáš Pekhart nedohrál utkání s Brazílií
Tomáš Pekhart utkání s Brazílií nedohrál
Tomáš Pekhart utkání s Brazílií nedohrál | Foto: Sport

Port Saíd - Obnovené zranění zánártní kůstky znemožní fotbalistovi Tomáši Pekhartovi pokračovat na mistrovství světa hráčů do 20 let v Egyptě.

Útočník české reprezentace odkulhal z trávníku při středečním bezbrankovém utkání s Brazílií po 28 minutách a dnešní dopolední vyšetření v Port Saídu potvrdilo, že si znovu citlivé místo poranil, byť ne v takovém rozsahu jako v létě.

I tak ale Pekhart svoji další účast na šampionátu, na kterém si Češi v předstihu zajistili postup do osmifinále, vyloučil.

Čtěte také: Čeští mladíci slaví postup. Ubránili remízu s Brazílií

"Určitě končím, bohužel. Strašně mě to mrzí," řekl v dnešním telefonickém rozhovoru s ČTK Pekhart, když se vrátil z nemocnice v Port Saídu.

Rentgenové vyšetření mu dalo smutnou jistotu a potvrdilo to, čeho se od středečního večera obával. Jedna ze zánártních kůstek je opět pochroumaná, což pro něj znamená konec šampionátu.

"Neurval jsem si to úplně, z jedné strany to mám zhojené dobře, ale zespodu to zase je nějak poškozené, což mi znemožní pokračovat. Přitom ještě ráno jsem věřil, že by to mohlo být dobré, protože mě to bolelo už mnohem méně než hned po zápase," popsal útočník pražské Slavie, kde hostuje z Tottenhamu Hotspur.

Dvacetiletý útočník se s poraněnými zánártními kůstkami potýká už od června, kdy si zranění přivodil v zápase české jednadvacítky v San Marinu.

Pak se ve Slavii zapojil do přípravy, ale na jednom z tréninků znovu ucítil prudkou bolest a věděl, že je zle. Nohu dostal do sádry, ale nepřestával věřit, že mistrovství stihne.

Je to na hlavu, smutnil Pekhart

"Dělal jsem všechno pro to, abych do Egypta jel. Chtěl jsem být zdravý a v posledních týdnech jsem se už cítil výborně. Naplno jsem trénoval, absolutně žádné problémy jsem necítil a dostal jsem se z toho. Na mistrovství jsem jel s čistým svědomím. A pak přijde tohle. Je to prostě hrozná smůla," posteskl si Pekhart.

V nedělní premiéře na mistrovství dvacítek proti Austrálii naskočil do hry jako náhradník v 64. minutě a minutu před koncem dokonce z penalty skóroval, čímž zpečetil české vítězství.

"Ten zápas s Austrálií je pro mě jediná útěcha. Můžu si říkat, že aspoň k jednomu vítězství jsem pomohl," podotkl Pekhart.

Euforii z premiéry ale hned v následujícím duelu s Brazílií vystřídaly pocity zmaru a zklamání. "Byl jsem nahoře, ale rychle jsem spadl na zem. Je to na hlavu," smutnil Pekhart.
 
Ve 28. minutě v duelu s "Kanárky" si mezi dvěma obránci chtěl prohodit míč, ale místo aby vyrazil za ním, znovu v noze ucítil zlověstné píchnutí.

"Chtěl jsem přes tu nohu vysprintovat, ale už to nešlo," uvedl Pekhart. "Přitom den před zápasem mě na tréninku přejel Ondra Mazuch a nic se nedělo. To jsem si říkal, že už ta noha vydrží všechno. Ale teď mě asi čeká další dlouhá pauza," litoval.

Už před dvěma lety byl v Kanadě u toho, když mladí Češi na mistrovství dvacítek senzačně vybojovali stříbrné medaile. Nyní bude Pekhart fandit spoluhráčům maximálně z tribuny.

"Rád bych tady zůstal s klukama až do konce, sám doma bych se z toho všeho asi zbláznil. Ale uvidím, co se bude dít, teď je všechno čerstvé," dodal Pekhart.

 

Právě se děje

Další zprávy