Weiss: Kdo vyhraje v Belfastu, postoupí na MS

roj
8. 9. 2009 16:45
Weiss: Irové mohou být bojovnější než Češi
Vladimír Weiss
Vladimír Weiss | Foto: Jan Langer

Bratislava - Fotbalisté Slovenska se už ve středu mohou radovat z historicky prvního postupu na mistrovství světa. Výrazně jim k němu může pomoct případné vítězství v Severním Irsku.

S ostrovním celkem se svěřenci trenéra Vladimíra Weisse utkají o první místo ve skupině. Ten, kdo v Belfastu vyhraje, podle kouče postoupí na MS.

"Kromě duelu s Čechy dokázali Severní Irové doma všechny zápasy vyhrát. Už jsem to řekl víckrát: Kdo v Severním Irsku vyhraje, postoupí na mistrovství světa," cituje Weisse slovenský deník Pravda.

Pro lídra skupiny prý může jít o těžší duel, než byl ten sobotní na Tehelném poli s Českou republikou (2:2).

Čtěte také:
Češi se zlepšili. Co se ale na Slovensku nepovedlo?

"Čekám od soupeře velkou bojovnost, možná ještě větší, než předvedli u nás Češi. Nemyslím si, že budou Irové jen nakopávat míče dopředu, jak se o nich říká. Momentálně se snaží hrát fotbal," vypozoroval Weiss.

Jeho tým se musí na obejít bez vyloučeného ze sobotního utkání Marka Hamšíka, nejistý je také start Miroslava Karhana, jemuž nedovolilo zranění nastoupit proti Čechům.

Trenér dodatečně nominoval Kornela Salátu a Mária Pečalku.

"Hamšík nám samozřejmě bude chybět, i když jsem zastáncem filosofie, že každý hráč je nahraditelný. Vzhledem k jeho absenci musíme změnit systém hry," prozradil kouč.

Severní Irové ztrácí na lídra skupiny Slovensko dva body, ale mají o jeden odehraný zápas více.

Jejich sobotní remíza v Polsku pomohla udržet šance na postup i pro Českou republiku.

"Překvapili mě hlavně výbornou hrou v prvním poločase. Byli velice disciplinovaní. Bránili s osmi hráči pod míčem. Nahoře číhali Healy s Laffertym na smrtelné brejky," chválil Weiss příštího soupeře.

Vzhledem ke zkušenostem s ostrovním fotbalem v dresu Chelsea kouč uvažuje o nasazení Miroslava Stocha.

Start svého syna Vladimíra, který zaujal v utkání proti Čechům, prý ještě zváží.

 

Právě se děje

Další zprávy