Rosický je připraven nastoupit, potíže má Plašil

ČTK, Red Spo
7. 9. 2009 18:15
Plašil prý dostal "pořádného koňara"
O tvrdé zákroky nebyla nouze
O tvrdé zákroky nebyla nouze | Foto: Jan Langer

Kroměříž - Start čtyř českých fotbalistů v utkání proti San Marinu ohrožují zdravotní potíže.

Vedle Tomáše Rosického, jehož stav se stále lepší, mají problémy po sobotním duelu se Slovenskem také Jaroslav Plašil, Tomáš Sivok a Michal Kadlec. Novinářům to dnes řekl reprezentační lékař Petr Krejčí.

Podle Krejčího čtyři hráči dvacetičlenného výběru, který se připravuje v Kroměříži, jsou v jeho pravidelné péči. Paradoxně skoro nejlépe z celého kvarteta vypadá Tomáš Rosický, který doléčuje zranění stehenního svalu a na ostrý start čeká už dvacet měsíců.

Čtěte také: Vízek: Češi mohli Slováky rozstřílet. Odpouštím jim 

"Byl v dobrém stavu už před sobotou, ale vzhledem k obtížnosti utkání jsme jeho stav neriskovali. Nyní se ale lepší a zatím je odhodlán, že ve středu nastoupí. Rozhodneme se ale znovu na poslední chvíli," uvedl Krejčí před dnešním odpoledním tréninkem.

Horší situace je s Jaroslavem Plašilem, jenž dostal pořádného "koňara".

 

"Bolí ho to stále při běhu, a tak jsme dnes s ním byli na ultrazvuku v místní nemocnici. Naštěstí se nepotvrdilo krvácení do svalu, ale dnes trénovat nebude. Stále je ale dost dlouhá doba na to, aby se dal dohromady," uvedl lékař.

Potíže také mají oba stopeři. Sivok s vnitřním postranním kolenním vazem. "Po prvotní léčbě se dnes jeho stav výrazně zlepšil, téměř jistě bude připraven," řekl Krejčí a podobně příznivý vývoj zaznamenal také u Michala Kadlece.

"Má poranění v dolní části bérce, ale zlomeninu jsme mohli vyloučit a otok již zmizel. Proto dnes už absolvuje výklus. Také on bude připraven," uzavřel výčet zdravotních neduhů reprezentační doktor.

Se San Marinem budou hrát v rámci kvalifikace mistrovství světa fotbaloví reprezentanti ve středu od 17:20 v Uherském Hradišti. Se slabým soupeřem chtějí vyhrát co nejvyšším rozdílem skóre, aby si uchovali naději na postup na světový šampionát.

 

Právě se děje

Další zprávy