Vízek: Češi mohli Slováky rozstřílet. Odpouštím jim

Martin Jůzek
7. 9. 2009 16:00
Ladislav Vízek: Kollerův konec mě zarmoutil
Slováci mohli odejít s debaklem, soudí Vízek
Slováci mohli odejít s debaklem, soudí Vízek | Foto: Jan Langer

Praha - Ladislav Vízek tvrdí, že zápas Slovensko - Česko mohl skončit debaklem domácího výběru. Stačilo prý málo, aby se opakoval dva roky starý duel, v němž naši východní sousedé naprosto propadli.

Tým pod vedením trenéra Ivana Haška zaskočil hned na úvod sobotního utkání svého soupeře a překvapen z toho byl i bývalý reprezentant, který na olympiádě v Moskvě vybojoval s národním týmem zlato.

Čtěte dále: Drama a špatný konec. Češi na Slovensku remizovali

"Vůbec jsem nečekal, že do zápasu tak vlétneme. Pořád jsme kopali rohové kopy, byly tam šance a kdybychom hned dali gól, bylo by hotovo. Slovákům bychom dali pět branek," řekl Aktuálně.cz čtyřiapadesátiletý expert.

Jenže překonat Jána Muchu se v úvodní desetiminutovce nepovedlo, svěřenci kouče Weisse začali získávat půdu pod nohama a naopak aktivita hostujícího výběru postupně začala opadat.

"Bylo jasné, že Slováci budou bránit bod, který jim stačil. To se potvrdilo," poznamenal sázkařský expert Vízek.

Střetnutí ovšem dál nepostrádalo přímočarost a nasazení. Nakonec se k tomu ve druhé půli přidaly čtyři góly a dramatický zápas skončil remízou 2:2. Fotbalisté kvůli tomu měli smíšené pocity, ale jejich předchůdce z osmdesátých let jejich výkon ocenil.

Čtěte více: Češi na MS? Reálné to je. Teď vyhrát, vyhrát a vyhrát

"Výkon českého týmu? Všichni viděli, že to bylo mnohem lepší než předtím. Výsledek, který je takový, jaký je, jim proto odpouštím," dodal Vízek, který si všiml, že reprezentanti mnohem více bojovali a dřeli do poslední minuty.

Hašek půjde po jakékoliv šanci

Domnívá se, že je to příchodem trenéra Ivana Haška.

Na druhou stranu byl ale tchán Vladimíra Šmicra zklamán z toho, jak se s kariérou v národním týmu rozloučil Jan Koller. Podle něj by si vytáhlý kanonýr a nejlepší střelec v historii zasloužil jiné loučení.

Čtěte také: Koller: Omyl, teď už končím. Baroš a Necid jsou lepší

"Byl jako sám voják v poli," uvedl a pokračoval: "Zarmoutilo mě to. Asi byl rozladěný z toho, že se mu nedařilo. Ale měl to říct až později, po San Marinu, kterému by dal dva tři góly a bylo by to o něčem jiném. Fanoušky to určitě hodně mrzí," konstatoval.

A právě proti jasnému outsiderovi skupiny Vízek předpokládá, že se český tým nadechne k závěrečnému vzestupu a bude dál bojovat o postup na mistrovství světa.

"Dokud je šance, tak po ní Hašek půjde. Nebude to sice lehké, ale počítal jsem to a já jim věřím," řekl dál Vízek a podotkl, že pomoc rozhodně nečeká od slovenského týmu, který stále vévodí třetí kvalifikační skupině.

Čtěte více: Hašek z Bratislavy: Bod není špatný. Dává nám naději

Naši východní sousedé ho totiž v sobotním zápase nepřesvědčili. "Jestli budou hrát stejně jako teď, tak nám tedy moc nepomůžou," uzavřel Ladislav Vízek.

 

Právě se děje

Další zprávy