Pudil ke Slovákům: Škrtel to nemá v hlavě v pořádku

Václav Rojík
6. 9. 2009 10:00
Pudil: Nečekal jsem, že budu hrát
Martin Škrtel v akci
Martin Škrtel v akci | Foto: Jan Langer

Bratislava (od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - V základní sestavě jej čekal málokdo, ale nakonec se stal kdysi problémový fotbalista Daniel Pudil jedním z klíčových mužů zápasu se Slovenskem.

Výsledek ho však (pochopitelně) zklamal.

Češi remizovali na Tehelném poli s domácím výběrem, když dvakrát prohrávali. A právě Pudilův gól vrátil Čechy poprvé rychle do hry poté, co inkasovali po střele Šestáka.

Čtěte také: Drama a špatný konec. Češi na Slovensku remizovali

Hráč belgického Genku byl na konci akce Necida se Štajnerem a z vyložené šance nedal brankáři Muchovi šanci.

"Naštěstí jsem měl hodně prostoru, dobře jsem si to zpracoval. Gólman na mě vyběhl. Dal jsem to podél něho a propadlo to do sítě," vrátil se třiadvacetiletý středopolař ke gólovému momentu.

Pudil obsadil v utkání "Nedvědovo" místo na levé straně a po delší reprezentační odmlce také navlékl dres s číslem, které nosíval právě Nedvěd. "Ale já jsem si to číslo nevybral, to mi přidělili kustodi," smál se záložník.

Škrtel je nepříjemný

Kromě gólu upoutal bývalý hráč Slavie a Liberce souboji s řízným stoperem Martinem Škrtelem. 

Čtěte více: Hašek z Bratislavy: Bod není špatný. Dává nám naději

Ostré výměny slov během celého zápasu pak vygradovaly během emotivní druhé půle. "Trošku tam rozhazoval rukama, nadával. Je nepříjemný," hodnotil slovenskou oporu Pudil.

"Ale myslím, že ten člověk to v hlavě nemá v pořádku," kroutil hlavou záložník českého výběru.

Čím se jeho konflikt se zadákem soupeře vymykal z běžných střetů?

"Nadávali jsme si. To je jinak normální, ale ne ve stylu, jakým to on dělá. Byl hodně přemotivovaný. Kdyby si to kolem něho někdo píchl a on ho přejel, tak musí dostat červenou kartu," všiml si Pudil.

Čtěte také: Koller: Omyl, teď už končím. Baroš a Necid jsou lepší

Jenže ani on, ani nikdo jiný z českého týmu Škrtela za celý zápas nevyprovokoval natolik, aby obránce Liverpoolu musel pykat. "Jednou jsem se o to snažil, ale bohužel jsem ten balon nedoběhl. On byl přede mnou dřív a trefil to," povzdechl si Pudil.

Slováci hráli, co chtěli

Český fotbalista měl jako ostatní po utkání smíšené pocity. Potěšila ho důvěra trenéra, nevedl si špatně, ale vše hatí výsledek 2:2, který Českou republiku nechává na předposledním místě tabulky.

"Nečekal jsem, že budu v základní sestavě, ale s postupem týdne jsem doufal, že by to mohlo vyjít. Jsem strašně šťastný, že jsem mohl takový zápas hrát. Snad jsem trenéra ani fanoušky nezklamal. Bod je ale pro nás málo," smutnil.

Na svou ostrou premiéru z minulé kvalifikaci tentokrát výsledkově nenavázal.

"Už jsem odehrál jeden důležitý zápas v Německu. Tam jsme vyhráli 3:0, tady to bohužel nevyšlo. Máme bod, chtěli jsme tři," nemohl se smířit s realitou.

Čtěte dále: Weiss: Nebýt Hamšíka, jsme v Africe. Češi překvapili

Podle něho Češi promarnili šanci na úspěch v úvodu zápasu, kdy měli velký tlak. "Oni hráli to co chtěli, čekali na nás vzadu. Jen škoda, že jsme ze začátku zápasu nevyužili šance ze standardních situací.

"Kdybychom dali gól, museli by to Slováci otevřít. Ale nemůžeme se na nic vymlouvat," dodal Pudil.

 

Právě se děje

Další zprávy