Hašek už rozhodl o Rosickém. Ví, jak na Slováky

4. 9. 2009 20:15
Hašek: Chceme hrát ofenzivně a nebezpečně
Ivan Hašek
Ivan Hašek | Foto: Jan Langer

Bratislava (od zvláštního zpravodaje) - Už před posledním tréninkem na chátrajícím Tehelném poli měl trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek jasno o tom, jakou sestavu vyšle do sobotního boje o postup na MS se Slovenskem.

Haškův tým přivítalo ve slovenské metropoli sychravé počasí, které může udělat z nekvalitního trávníku, na němž hraje svá utkání Slovan Bratislava, rozbahněné oraniště.

Trenéra však počasí nechávalo v klidu i na předzápasové tiskové konferenci, kde představil gólmana Petra Čecha, coby kapitána pro sobotní duel.

Pane Hašku, přivedl jste jako kapitána Petra Čecha. Znamená to, že s Tomášem Rosickým, obvyklým kapitánem, do utkání nepočítáte?
Faktem je, že kapitánem na zápas se Slovenskem je Petr Čech. To je také jediný hráč, o němž vám můžu říct, že zítra nastoupí. O ostatních bych se nerad zmiňoval. Nemyslím, že je dobré cokoliv prozrazovat.

Čtěte také:
V Praze Jendrišek popravil Čechy. Góly chce i v odvetě
Vize na Slováky: Rosický mimo? Šlo by to, ale špatně

Fanoušky ale zajímá, zda po dlouhé pauze nastoupí Tomáš Rosický?
Nechci o něm diskutovat. Tomáš trénuje jako všichni ostatní.  On ani nikdo jiný nemá žádné úlevy. Na soustředění se nikdo nezranil.

Kouč sestavu tají
Kouč sestavu tají | Foto: Jan Langer

Tak jinak. Máte už o základní sestavě jasno, nebo řešíte ještě nějaké otazníky?
Celý týden jsme spolu trénovali a teď už jen doladíme poslední detaily. Ale sestavu máme. Už vím, které hráče nasadím. Samozřejmě je neprozradím. Řeknu jen to, že bude chytat Petr Čech.

Musel jste se na některých postech hodně rozmýšlet, koho nasadit?
Někde jsme se hodně rozhodovali. I někteří hráči, co mají výbornou formu, budou muset sedět na lavičce. 

Snad budeme s Weissem kamarádit i po sobotě

Počítáte spíše s ofenzivním, nebo defenzivním rozestavením? Situace je taková, že máme podstatně méně bodů než soupeř. Budeme tedy hrát tak, abychom byli ofenzivní a nebezpeční.

Dnes v Bratislavě mrholí. Jak může rozmáčený povrch zápas ovlivnit. Bude to pro váš tým spíše výhoda, nebo nevýhoda?
Trávník uvidíme poprvé tady. Když bude mokrý, bude nahrávat ofenzivnímu týmu. Pokud bude rozbahněný, pak to bude více o bojovnosti a nevýhodné pro technické hráče.

O utkání se mluví už hodně dlouho, cítíte už v týmu velké napětí?
Napětí je pozitivní. Atmosféra je normální, odpovídající tomu zápasu.

Hodně se mluví o tom, že se atmosféra v mužstvu zlepšila po výhře nad Belgií. Myslíte, že by stačil výkon z Teplic i na Slováky?
Zápas s Belgií už nechci hodnotit. To je minulost. Prostě musíme být lepší než mužstvo Slovenska, které je favoritem. Bude proti nám soupeř, který má formu, což prokázal v minulých zápasech.

V hotelu Štiřín jste dostal pytel s hráškem, aby jste jej nasypal Jánošíkům pod nohy. Co s hráškem uděláte?
Hrášek zatím zůstal u vedoucího mužstva Slávka Dudla. Snad ho nesnědl.

V sobotu se utkáte s trenérem  Weissem, který je vaším kamarádem. Máte ho přečteného? Uhodnete jeho sestavu?
Weisse vnímám jako úspěšného trenéra. Stojí za vzestupem slovenského fotbalu. Je to člověk na svém místě. Doufám, že  budeme kamarádi i po zápase. Myslím, že o jeho sestavě představu mám.

 

 

Právě se děje

Další zprávy