Lidé sází miliony. I Slováci víc věří Rosickému a spol.

Martin Jůzek
4. 9. 2009 14:41
Bookmakeři předpokládají, že vyhrají Češi
Potěší Tomáš Rosický sázkaře?
Potěší Tomáš Rosický sázkaře? | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Sobotní fotbalový zápas Slovensko - Česko, který s velkou pravděpodobností napoví o osudu těchto dvou výběrů v boji o světový šampionát, zajímá nejen fanoušky, ale i sázkaře.

Proč je to tak důležité? Předpovídají, že v bitvě roku zvítězí svěřenci Ivana Haška.

Zatímco ve světě spíše favorizují slovenské fotbalisty, tuzemské sázkové kanceláře se přiklánějí k úspěchu hostujícího týmu.

Vypovídá o tom kurz na výhru Kollera, Rosického a spol., jenž se pohybuje v rozmezí mezi 2,15:1 - 2,45:1. Bookmakeři od začátku týdne snižují kurzy, nutí je k tomu i to, jak sázkaři k zápasu přistupují.

Čtěte dále: Klíč k fotbalové výhře? Gašparovič napodobil Klause

"Náběry na derby stoupají jak hladina řeky při povodni, takže každou minutou," uvedl Lubomír Ježek, tiskový mluvčí Tipsportu.

Jak vypadá procentuelní vyjádření sázek? Valná většina jich jde na vítězství českého výběru - podle Ježka je to zhruba 95 %. U této společnosti si na národní tým vsadil jeden člověk dokonce tiket za sto tisíc korun.

U jiné sázkové kanceláře Fortuny zatím lidé utratili přes 1,5 milionu korun. "U nás se zhruba osmdesát procent klientů přiklání k vítězství české reprezentace," informoval Aktuálně.cz Petr Šrain z Fortuny.

Čtěte více: V Praze Jendrišek popravil Čechy. Góly chce i v odvetě

Vůbec nejvíce věří českým fotbalistům Chance, která nabízí nejmenší kurz. Naopak na Slováky a jejich vítězství nemá ani v zahraničí nikdo větší kurz - 3,25:1.

Slováci svým fotbalistům nevěří

Ačkoliv v zemi pod Tatrami panuje velký optimismus u fanoušků, expertů i samotných fotbalistů, na sázkařském trhu to úplně neplatí.

Potvrzují to i zprávy z Fortuny.

"Šedesát procent lidí si vsadilo na výhru České republiky," prozradil nečekanou informaci Šrain. Dalších dvacet procent sázek jde na remízu a dvacet procent na výhru Slovenska.

U slovenského Tipsportu jsou sázkaři konzervativnější, tam si jen třetina vsadila na výhru Česka, které je také na východ od našich hranic favoritem. A to i třeba u tamních společností Niké či Tipos.

Dá se rovněž zkusit tradiční příležitost na to, kolik padne branek nebo jak dopadne poločas. Tipsport pak vypsal možnost, zda Tomáš Rosický odehraje více než 40 minut. Pravděpodobnější je, že ne - na to je kurz 1,4:1.

Čtěte také: Vize na Slováky: Rosický mimo? Šlo by to, ale špatně

Hodně zajímavá informace se pak týká toho, kolik sázkaři na sobotní duel vynaloží. Mluví se o bitvě roku na hřišti, ale pro bookmakery to bude také hodně důležitá událost.

V České republice se podle nejnovějších zpráv, které má Aktuálně.cz k dispozici, už prosázelo necelých deset milionů korun. A tato částka by se měla během pátku a soboty minimálně zdvojnásobit.

 

Právě se děje

Další zprávy