Beckham: Anglie se změnila. Capello přinesl sebedůvěru

Martin Jůzek, Red Spo
3. 9. 2009 11:33
Anglii čeká příprava proti Slovinsku
David Beckham
David Beckham | Foto: Reuters

Londýn - Fabio Capello probudil Anglii. Přiznává to i hvězdný fotbalista David Beckham, podle něhož si on i jeho spoluhráči mnohem více věří. Je to vidět: Albion míří za postupem na mistrovství světa.

Už jen velká náhoda by mohla "kolébku fotbalu" připravit o vrcholný šampionát v Jižní Africe.

Angličané vedou skupinu před Chorvatskem a Ukrajinou, přičemž dosud neprohráli jediný zápas.

Čtěte dále: Anglie ve šlágru remizovala. Capello: Kvůli hloupostem

Nyní čekají Beckhama a spol. podzimní tři duely, během nichž by rádi udrželi kvalifikační neporazitelnost. V sobotu budou hrát přípravu se Slovinskem, ve středu poté ve Wembley přivítají Chorvaty.

Právě těm mají hráči z britských ostrovů co vracet. Před dvěma roky s nimi prohráli a kvůli tomu se nedostali na Euro.

Jenže pak přišel na lavičku Capello a vše se obrátilo k lepšímu . "Změnil naše myšlení. Jak se připravujeme, jak trávíme čas před zápasy - to vše bereme hodně vážně a koncentrujeme se na to," uvedl Beckham na stránkách Mezinárodní fotbalové federace.

Opora Los Angeles Galaxy dodala, že nejde jen o to, že se mužstvu daří výsledkově.

"Funguje to, protože jsme opravdu tým. I když třeba o poločase prohráváme, tak v kabině cítíte vítězný duch. Trenér nám vrátil sebedůvěru," vysvětlil čtyřiatřicetiletý záložník.

Přitom právě on by nemusel mít Capella zrovna v lásce. Zná se s ním od dob Italova působení v Realu Madrid a nepadli si do oka. Navíc kouč mu nedává takovou důvěru a chce po něm, aby kvůli fyzické kondici hrál po celý rok.

Ale Beckham to bere, protože to přináší úspěchy. "Pokud budeme dál hrát tak, jak jsme hráli v kvalifikaci do teď, máme velkou šanci něco dokázat," uzavřel.

 

Právě se děje

Další zprávy