Weiss si zahrál s Barcelonou. Teď chce porazit Čechy

roj
2. 9. 2009 21:30
Weiss ml.: Pro Slováky to bude historický duel

Senec - Při srpnovém neúspěchu na Islandu (1:1) ve slovenské reprezentaci debutoval, v sobotu by si chtěl Vladimír Weiss mladší zahrát v Bratislavě proti Česku.

"Těšil jsem se na další reprezentační sraz. Pro Slovensko to bude historický zápas. Už se na něj všichni těšíme. Doufám, že se budeme i po sobotě všichni usmívat," řekl syn kouče slovenské reprezentace novinářům.

Weiss starší nasadil svého syna na Islandu až v průběhu zápasu a jeho vystoupení bylo hodnoceno velmi pozitivně.

Devatenáctiletému záložníkovi Manchesteru City však zatím chybí zkušenosti z velkých zápasů. I v klubu zatím musí bojovat o šanci v nabitém kádru kouče Marka Hughese.

Čtěte dále:
Hašek: Radost z Kollera a tajnosti před Slováky
Čech: Slovensko jako další finále. Máme na to vyhrát

"Přál bych si hrát víc, ale jsem spokojený, že se vůbec dostanu na lavičku. V přípravcném zápase s Barcelonou jsem přesvědčil, že mám kvality i na základní sestavu," pochválil se.

Musím být trpělivý

"Momentálně na mém postu hraje Shaun Wright-Phillips, takže musím být trpělivý. Trenér Hughes je dostatečně zkušený, aby věděl, kdy přijde moje chvíle," pokračoval slovenský talent.

Slovenští novináři očekávají, že by v Bratislavě proti Čechům mohl naskočit jako žolík v průběhu utkání. Šance na základní se mu moc nedávají.

"Těžko teď hodnotit takové věci. Možná se nakonec nedostanu ani do osmnáctičlenné nominace na soupisku. Jsem rád, že jsem dostal pozvánku a nechám se překvapit, zda nastoupím. Vše záleží na trenérovi," vzkázal přes média svému otci.

Ten mu mimo jiné prý vytýká příliš dlouhé držení míče. "Táta určitě ví, kde jsou moje silné a slabé stránky. On i trenér Hughes se mě snaží usměrňovat," připomněl záložník City.

Ten si v tomto ročníku anglické Premier League ještě nezahrál. Povede se mu to v sobotu v Bratislavě?

 

Právě se děje

Další zprávy