Rosický. Zbraň, která vyděsí Slováky i svým jménem

Martin Jůzek
29. 8. 2009 0:00
Rosický je v kádru Arsenalu pro šlágr s Manchesterem
Bude se Tomáš Rosický se spoluhráči z českého týmu opět radovat?
Bude se Tomáš Rosický se spoluhráči z českého týmu opět radovat? | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Arsenal se asi hodně diví, co si to reprezentační trenéři dovolují. Dění kolem dvou důležitých hráčů "Kanonýrů" asi netěší trenéra Arsena Wengera, který však těžko může něco udělat.

O co se jedná?

Tomáš Rosický byl ještě před několika dny oficiálně zraněný, teď ovšem začal opět trénovat a je možné, že první ostrý zápas po vleklém zranění neodehraje v dresu londýnského klubu, nýbrž za reprezentaci.

Stejná situace nastala také u kapitána Cesca Fabregase. Španělský záložník sice laboruje se zraněním podkolenní šlachy, podle kouče národního týmu Vicenta del Bosqueho se však zotavuje rychle, a také proto i jeho povolal ke kvalifikaci o MS.

Čtěte dále: Český trumf: Rosický se vrací, Hašek pozval i Kollera

Asi hodně dusná atmosféra může být u Rosického. "Malý Mozart" chyběl jeho zaměstnavateli od ledna roku 2008 a po dvou operacích to s ním konečně vypadá dobře. Ví to i Ivan Hašek, který ho bezpodmínečně chce mít v týmu.

"Není to riskantní, když jsem ho povolal," vysvětlil Hašek.

Wenger asi není nadšený

Málokterý hráč má takové privilegium - nehrál a přesto je považován za možného spasitele. Kdyby však nešlo o klíčovou záchranu kvalifikace o mistrovství světa, asi by kouč s osmadvacetiletým kapitánem národního mužstva nepočítal.

Čtěte také: Hašek vzkázal Slovákům: Pozor. Koller není vyčpělý

Jenže Hašek chce o šampionát zabojovat a ačkoliv to nechtěl trenér na nominační tiskové konferenci přiznat, Rosický má být pověstným trumfem, který vyděsí Slováky už jen tím, že se objeví právě v Bratislavě.

"Tomáše jsem nominoval, protože vím, že je připraven nastoupit. Máme týden na to, abychom poznali, jak je na tom herně. Jestliže přijede zdravotně v pořádku, tak může hrát," poznamenal svazový šéf a kouč v jedné osobě.

Podle něj Wenger počítá s Rosickým ve šlágru víkendové Premier League, kdy se Arsenal střetne s Manchesterem United.

Hašek dodal, že je ve spojení s fotbalistou, ale nikoliv s trenérem Arsenalu. "S ním jsem to nekonzultoval, ale dokážu si představit, že není nadšený," konstatoval český kouč.

Teď už myslí jen na Slovensko, které by z návratu jak Rosického, tak Kollera mohlo mít pořádné obavy. "Jde o to, abychom byli 5. září (den zápasu) co nejsilnější. Tomáš nám může pomoct," věří Ivan Hašek.

 

Právě se děje

Další zprávy