Hašek vzkázal Slovákům: Pozor. Koller není vyčpělý

Martin Jůzek
27. 8. 2009 16:15
Jan Koller je připraven na Slováky
Jan Koller v akci při Euru
Jan Koller v akci při Euru | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Více než jeden rok nehrál útočník Jan Koller za českou reprezentaci. Ačkoliv v ní po loňském Euru oficiálně ukončil kariéru, teď změnil názor.

K návratu do národního týmu ho nepřemluvil Petr Rada, nýbrž nový kouč Ivan Hašek, který se pokouší o skoro nemožné. Rád by dovedl mužstvo na mistrovství světa do Jižní Afriky.

A právě vytáhlý kanonýr hrající za ruskou Samaru má být jedním z jeho trumfů v klíčové fázi kvalifikace, kdy se Češi nejprve představí na hřišti lídra skupiny ze Slovenska.

Čtěte dále: Český trumf: Rosický se vrací, Hašek pozval i Kollera

"Má solidní formu," řekl trenér a svazový šéf v jedné osobě.

U reprezentace nyní působí jako konzultant její bývalý lodivod Karel Brückner. Zkušený stratég s oblibou stavěl Kollera vedle Baroše a obávané duo mnohdy zazářilo.

Ostatně 202 centimetrý vysoký forvard má v národním mužstvu výtečnou bilanci - odehrál 90 zápasů a vstřelil 55 branek. A to z něj dělá nejlepšího střelce v historii. Může přidat další góly? Není to nepravděpodobné, v Rusku se mu daří.

"Je připraven. Měl jsem možnost vidět ho jak v zápase proti Spartaku Moskva, tak i na videu," dodal Hašek.

Fotbalová veřejnost ale Kollera často podrobovala kritice. Styl hry s nakopávanými míči už nikoho ze soupeřů nepřekvapil a rodák ze Smetanovy Lhoty se rozhodl v pětatřiceti letech, že český dres svlékne. Ne definitivně.

Čtěte také: Šance na Slováky: Obránci nehrají, kdo uhlídá Baroše?

"Mám představu, jak budeme hrát," odpověděl Hašek na otázku, jestli už ví, jak nyní o rok staršího Kollera využije. "Když jsem ho viděl, tak nevypadal vyčpěle. Je o něj zájem v jiných špičkových klubech. Má opravdu formu a věřím, že to dokáže na hřišti," poznamenal.

Problém by ani neměl být s tím, že kanonýr sledoval výkony reprezentace jen zpovzdálí. "Myslím, že Honza je hráč, co se rychle adaptuje. Je zvyklý na spoluhráče, nemyslím, že by to byl velký problém," uzavřel Ivan Hašek.

Čtěte, co říkal Koller po Euru: Hrdina? Kdepak, Koller uzavřel kariéru smutnou porážkou

 

Právě se děje

Další zprávy