Slováci nominovali na Čechy. Skoro nejsilnější tým

Sport Sport, ČTK, Red Spo
25. 8. 2009 12:55
V nominaci nechybí Škrtel ani Weiss mladší
Slováci se chystají na Čechy
Slováci se chystají na Čechy | Foto: Reuters

Bratislava - Obránce Liverpoolu Martin Škrtel nechybí na soupisce Slovenska pro kvalifikační zápasy o postup na fotbalové mistrovství světa proti Česku a Severnímu Irsku (5. a 9. září).

Nad nominací čtyřiadvacetiletého beka visel otazník kvůli nedávnému zranění čelisti.

Do výběru trenéra Vladimíra Weisse se oproti přípravnému duelu s Islandem (1:1) vracejí i další opory: stoper Ján Ďurica z Lokomotivu Moskva, záložník Škody Xanthi Zdeno Štrba a záložník Rosenborgu Trondheim Marek Sapara.

Čtěte také: Obavy na Slovensku: Pozor, to na silné Čechy nestačí

Nechybí ani Marek Hamšík z Neapole nebo koučův devatenáctiletý syn Vladimír Weiss, který působí v Manchesteru City.

Oproti tomu se do nominace nedostal Marek Mintál. Kanonýr Norimberku vzkázal, že pod Weissem hrát nebude. Jako obvykle se do týmu nedostal žádný fotbalista hrající Gambrinus ligu.

V nominaci jsou jen dva brankáři: Ján Mucha z Legie Varšava a Ľuboš Kamenár z Nantes.

"Rozhodl jsem se pozvat jen dva brankáře, protože je vždy těžké někoho poslat na tribunu. I tak mi ale nezbude nic jiného, než před každým zápasem oznámit čtveřici hráčů, že se nevešli na soupisku," řekl Weiss.

Čtěte dále: Slováci zas přišli o Škrtela, asi zmešká duel s Českem

Slovensko je se ziskem patnácti bodů v čele třetí kvalifikační skupiny, o dva body zpět je druhé Severní Irsko, třetí Slovinsko má na kontě 11 bodů a následuje Polsko s deseti.

Český tým je předposlední s osmi body a případná prohra na Slovensku mu sebere reálnou naději na postup na šampionát v Jihoafrické republice 2010. Tabulku uzavírá beznadějně poslední San Marino.

Nominace Slovenska na zápasy s Českem (5. září) a Severním Irskem (9. září):
Brankáři: Mucha (Legia Varšava), Kamenár (FC Nantes).
Obránci: Škrtel (Liverpool), Pekarík (Wolfsburg), Zabavník (Groznyj), Horváth (Haag), Ďurica (Lokomotiv Moskva), Čech (West Bromwich), Čišovský (Temešvár), Hanzel (Schalke).
Záložníci: Hamšík (Neapol), Karhan (Mohuč), Weiss (Manchester City), Stoch (Twente Enschede), Sapara (Rosenborg Trondheim), Štrba (Škoda Xanthi), Kopúnek (Spartak Trnava).
Útočníci: Šesták (Bochum), Hološko (Besiktas), Vittek (Lille), Jendrišek (Kaiserslautern), Novák (MFK Košice).

 

Právě se děje

Další zprávy