Slováci také ladí formu. Vše se točí kolem Čechů, tvrdí

Václav Rojík, roj
11. 8. 2009 10:45
Slováci míří na Island, ale myslí už na Čechy
Foto: Ludvík Hradilek

Senec - Zatímco česká fotbalová reprezentace ladí formu na premiérový duel pod trenérem Ivanem Haškem proti Belgii, její příští kvalifikační soupeř ze Slovenska se chystá na středeční přípravu na Islandu.

Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse chtějí odčinit poslední porážku se severským týmem, ale hlavně se sehrát na možná klíčový kvalifikační dvojzápas o postup na MS proti České republice a Severnímu Irsku.

"Určitě chceme Islandu vrátit domácí porážku, i když tehdy ve Zlatých Moravcích hrálo jiné mužstvo. Budeme se snažit se na zápas nabudit tak, abychom měli dobrou náladu před zápasem s Čechy," řekl agentuře SITA záložník Miroslav Karhan.

Slováci mají po jarní výhře nad Českou republikou postup na MS do Jižní Afriky na dosah.

Čtěte také: Slováci pojedou na Island, Weiss nechtěl nikoho z Čech

Naopak tým Ivana Haška může do postupové hry vrátit jen vítězství v odvetě v Bratislavě.

Slováci se na přátelský duel s Islandem připravovali u Slunečních jezer a usídlili se tradičně v seneckém hotelu Dolphin. V úterý kolem poledne odletí k utkání do Reykjaviku.

Šesták: Věřím, že na MS postoupíme

Trenér Weiss zřejmě dá v přípravě šanci některým hráčům ze širšího výběru. V brance možná dostane šanci žilinský gólman Dušan Perniš.

Čtěte také: Čech: Od této chvíle je pro nás každý zápas jako finále

Foto: Ludvík Hradilek

"Bude záležet na trenérovi. V týmu máme dobrou atmosféru. Island bude určitě nepříjemný soupeř, ale vše se stejně točí kolem zápasu s Českem," přiznal Perniš.

Slováci se budou i na Islandu spoléhat na svoji hlavní hvězdu Marka Hamšíka. I záložník Neapole však neskrývá, že hlavním cílem zápasu je příprava na odvetu s týmem Ivana Haška.

"Chceme v Reykjaviku vyhrát. Před zápasem se Českem by nás to určitě hodně povzbudilo. Nečeká nás ale lehký soupeř, vždyť většina hráčů Islandu působí v anglické lize," varoval Hamšík.

V dobré náladě přijela na reprezentační start opora slovenské ofenzivy Stanislav Šesták.

V úvodním kole německé Bundesligy vstřelil v dresu Bochumi při remíze s Mönchengladbachem 3:3 jeden gól a na dva nahrál.

"Samozřejmě mě gól těší a doufám, že nějaký dám i na Islandu. Pravdou ale je, že už pomalu myslím hlavně na zápasy s Českem a Severním Irskem. Kvalifikaci máme dobře rozehranou. Věřím, že potvrdíme naši formu a vybojujeme postup na mistrovství světa," přeje si Šesták.

Nominace Slovenska:
Brankáři: Mucha (Legia Varšava), Perniš (Žilina),
Obránci: Pekarík (Wolfsburg), Zabavník (Těrek Groznyj), Horváth (Haag), Ďurica (Lokomotiv Moskva), M. Petráš (Cesena), Čech (West Bromwich),
Záložníci: Hamšík (Neapol), Karhan (Mohuč), Weiss ml. (Manchester City), Stoch (Twente Enschede), Kopúnek (Spartak Trnava), Kozák ml. (Slovan Bratislava),
Útočníci: Šesták (Bochum), Hološko (Besiktas), Vittek (Lille), Jendrišek (Kaiserslautern).

 

Právě se děje

Další zprávy