Slováci pojedou na Island, Weiss nechtěl nikoho z Čech

Sport Sport, ČTK, Red Spo
6. 8. 2009 12:05
Slováci pojedou k přípravě i s uzdraveným Šestákem
Slováci se připravují na český výběr
Slováci se připravují na český výběr | Foto: Ludvík Hradilek

Bratislava - Trenér slovenské fotbalové reprezentace Vladimír Weiss se chce na důležitý kvalifikační zápas s Českem připravit co nejlépe, proto na přátelský zápas s Islandem nominoval nejsilnější možnou sestavu.

Chybějí v ní pouze zranění hráči Martin Škrtel, který by však měl být na zářijovou kvalifikaci v pořádku, a Martin Jakubko.

Zdeno Štrba pak dostal po odchodu do Xanthi volno kvůli aklimatizaci v novém klubu.

Přípravný zápas Slovenska s Islandem se hraje 12. srpna v Reykjavíku. "Už není čas na zkoušení hráčů. Před soubojem s Českem bude zápas s Islandem poslední možností jak zjistit formu hráčů," uvedl Weiss.

Potěšil ho hlavně návrat Stanislava Šestáka. Kanonýr Bochumu už doléčil zranění a k přátelskému utkání bude k dispozici. "Je dobře, že je zas s námi. Je pro nás důležitým hráčem," dodal.

Weiss však pozval i dva mladé hráče, které chce postupně zapracovat do kádru - obránce nizozemského klubu ADO Den Haag Csaba Horvátha a svého syna Vladimíra Weisse mladšího z anglického Manchesteru City.

Do výběru se nedostal žádný Slovák z české ligy a nefiguruje v ní ani Dušan Švento, jenž přestoupil ze Slavie do Salcburku.

Nominace Slovenska:
Brankáři: Mucha (Legia Varšava), Perniš (Žilina),
Obránci: Pekarík (Wolfsburg), Zabavník (Těrek Groznyj), Horváth (Haag), Ďurica (Lokomotiv Moskva), M. Petráš (Cesena), Čech (West Bromwich),
Záložníci: Hamšík (Neapol), Karhan (Mohuč), Weiss ml. (Manchester City), Stoch (Twente Enschede), Kopúnek (Spartak Trnava), Kozák ml. (Slovan Bratislava),
Útočníci: Šesták (Bochum), Hološko (Besiktas), Vittek (Lille), Jendrišek (Kaiserslautern).

 

Právě se děje

Další zprávy