Hašek: Všichni musí být rádi, že se Rosický vrátil

Sport Sport, ČTK, Red Spo
20. 7. 2009 17:11
Ivana Haška potěšilo, že Rosický se objevil na hřišti
Ivan Hašek je rád, že se Rosický vrací
Ivan Hašek je rád, že se Rosický vrací | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Ivan Hašek se raduje. Trenéra české fotbalové reprezentace potěšil víkendový návrat Tomáše Rosického, jenž se zotavil z vleklého zranění.

Právě na uzdraveného kapitána národního týmu se přitom nyní možná zaměří i nejbližší pozorovatelská mise nového kouče a jeho spolupracovníků. Arsenal totiž čeká přípravný kemp v Rakousku a během něj tři přípravné zápasy.

Haškovi udělalo velkou radost, že se Rosický dal dohromady právě včas před rozhodujícími bitvami o účast na mistrovství světa.

Čtěte dále: Rosický bude ve formě a vystraší Slováky, tvrdí experti

"Všichni, kdo mají rádi u nás fotbal, musí být rádi, že už trénuje naplno. Teď je ale potřeba, aby měl klid na práci a na pořádnou přípravu," řekl novinářům svazový šéf a reprezentační trenér v jedné osobě.

Stejně jako další hráče ze širší nominace jej prý bude sledovat, nevyloučil ani, že Rosický bude pod dohledem už na soustředění v Rakousku, kam Arsenal odcestuje.

Čtěte také: Rosický: Skvělý pocit. A děkoval úžasným divákům

V tomto týdnu sehraje tři zápasy - 21. července s amatérským týmem SC Columbia, o šest dnů později proti maďarskému celku Szombathely a 29. července zakončí sérii soubojem proti Hannoveru.

"Je možné, že se osobně spojím i s trenérem Wengerem, abych s ním konzultoval budoucí kroky ohledně Tomáše," připustil Hašek, kterého s Wengerem pojí osobní přátelství od doby, kdy hrával ve Štrasburku.

 

Právě se děje

Další zprávy