Spiknutí proti Egyptu? Tisk si prostitutky prý vymyslel

ČTK, Red Spo
23. 6. 2009 12:00
Egypťané odmítají, že by je okradly prostitutky
Fotbalisté Egypta nakonec nepostoupili ze základní skupiny
Fotbalisté Egypta nakonec nepostoupili ze základní skupiny | Foto: Reuters

Johannesburg - Zástupci egyptské fotbalové reprezentace prohlásili, že za vyřazení jejich týmu ze základní skupiny Poháru FIFA v Jižní Africe mohou "mediální lži".

Skandál vznikl, když se manažer afrického týmu obrátil na policii s tím, že v hotelu došlo k loupeži.

Jenže krátce na to se zjistilo, že fotbalisté byli údajně okradeni prostitutkami, které si měli přivést na pokoj po vítězném utkání s Itálií. Tyto zprávy se měly promítnout do psychiky hráčů a zavinily následnou prohru 0:3 s USA.

Čtěte více: Egyptší fotbalisté mají skandál. Okradly je prostitutky

Pokoje egyptských fotbalistů došlo ke krádeži během čtvrtečního utkání s Itálií, které africký šampion vyhrál 1:0. Hráčům zmizelo celkem 2400 dolarů (asi 45 tisíc korun).

Podle jihoafrického listu City Press však policie ani u jednoho z pokojů nebo trezorů v nich neobjevila známky násilného vniknutí.

Deník naopak s odvoláním na policejní zdroj uvedl, že záběry z bezpečnostních kamer ukazují, jak se během večírku s fotbalisty po pokojích pohybují spoře oděné ženy.

To egyptská výprava rezolutně odmítla.

Čtěte také: Rekord na spadnutí, Španělé už myslí na šampaňské

"Hráči jsou na tom teď opravdu špatně psychicky kvůli lživým informacím, které se objevily v místních médiích," uvedl vedoucí egyptské výpravy Mahmúd Táhir.

"Média způsobila celou tuhle škodu. Na hráče to mělo velký vliv, což vedlo k vyřazení. Jsme opravdu šokováni," dodal.

Táhir zároveň prohlásil, že hráči byli skutečně okradeni zloději již během zápasu.

"Žádný cizinec, žádná žena nebo dívka, zkrátka nikdo nepřišel po našem příchodu na patro, ve kterém bydlela egyptská reprezentace. Po zápase se hráči odebrali na pokoje, kde zjistili, že byli okradeni," řekl Táhir.

 

Právě se děje

Další zprávy