Trenér Maradona hrozí: Odejdu, nedáte-li mi asistenta

Sport Sport, Red Spo
13. 11. 2008 11:22
Šéf argentinského svazu mu nechce schválit asistenta
Buď dostanu svého asistenta, nebo skončím, hrozí Maradona.
Buď dostanu svého asistenta, nebo skončím, hrozí Maradona. | Foto: Reuters

Buenos Aires - Legendární fotbalista Diego Maradona může stejně překvapivě a rychle, jako na reprezentační lavičku Argentiny nastoupil, také skončit. Aniž by tým vedl v jediném zápase.

Osmačtyřicetiletý internacionál zatím stihl sestavit jedinou nominaci a už se dostal do sporu se šéfem argentinského fotbalového svazu  (AFA) Juliem Grondonou.

Příčinou je Oscar Ruggeri, bývalý reprezentant, kterého chce Maradona angažovat jako jednoho ze svých asistentů. Prezident AFA je ale zásadně proti.

Čtěte také:
Trenér Maradona: Sláva mu nechybí, zkušenosti ano

Legendární Maradona má práci: Povede Argentinu

Podle argentinských médií dospěla situace dokonce tak daleko, že pokud nebude Maradonově přání vyhověno, je připraven okamžitě složit funkci. Trenérem národního týmu by tak byl pouhé dva týdny.

Bilardo: Nehrozí, že by skončil

Technický sekretář argentinské reprezentace Carlos Bilardo, který drží nad novým koučem ochrannou hůl, ale nepředpokládá, že by k něčemu takovému opravdu došlo.

"Nemyslím si, že by Maradona rezignoval. S Diegem jsem mluvil a vysvětloval mu, že musí řešit věci pomaleji a s rozvahou," vysvětlil Bilardo novinářům.

Ruggeri patří mezi dobré přátele největší legendy argentinského fotbalu. Sám se zúčastnil tří světových šampionátů a v roce 1994 nesl na mistrovství v USA ve dvou zápasech i kapitánskou pásku. Po tom, co byl Maradona po dopingovém skandálu z turnaje vyloučen.

Vedení AFA chce s novým trenérem situaci vyřešit co nejdříve. Už příští středu by jej totiž měl čekat premiérový zápas ve Skotsku.

 

Právě se děje

Další zprávy