Rada tvrdí: Útok Baroš, Slepička, Fenin je dostačující

Red Spo
7. 9. 2008 11:20
Národní tým vstřelil v poslední přípravě jeden gól
Bude na Severní Iry stačit Milan Baroš?
Bude na Severní Iry stačit Milan Baroš? | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Povolat dalšího útočníka, nebo se do Severního Irska vydat se třemi hrotovými fotbalisty? Trenér národního týmu Petr Rada se po sobotním přípravném zápase s Českými Budějovicemi rozhodl pro druhou variantu.

Reprezentace tak bude spoléhat na Milana Baroše, Martina Fenina a Miroslava Slepičku.

"Tato trojice je dostačující," myslí si padesátiletý kouč.

Problém v ofenzivních řadách nastal poté, co se zranění Václava Svěrkoše nelepšilo a ostravský kanonýr odjel v sobotu domů.

Čtěte více: Zraněný Svěrkoš odjel. Rada zatím nikoho nepovolá

Rada se ovšem neuchýlil k tomu, že by za něj povolal náhradu a zřejmě čekal na to, jak si forvardi povedou v generálce na start kvalifikace. Baroš byl aktivní, ale také zbrklý. Debutant Slepička vstřelil jediný gól zápasu.

Na hřišti se neobjevil Fenin, který bez úspěchu pomáhal reprezentaci do 21 let v Turecku. "Uvidíme, v jakém stavu se vrátí. Pokud bude všechno v pořádku, tak to stačí," dodává trenér, jenž jinak nebyl s přípravou moc spokojen.

Původně se mluvilo o zápase, v němž si fotbalisté vyzkouší hrát chvíli pod tlakem. Především si potom měli otestovat chování při standardních situacích. Jenže soupeř sám se spíše soustředil na obranu.

Čtěte také: Fotbalové trápení ukončil jediným gólem Slepička

"Představovali jsme si to jinak, že budou hrát Budějovice víc ofenzivně. V Severním Irsku nás něco takového zřejmě čeká," uvedl Rada po zápase.

Ale kdo mohl čekat od posledního týmu ligové tabulky ofenzivní smršť? Od mužstva, které je nejhorší co se týče útoku i obrany a do kterého přišel nový kouč... "I tak najdeme na téhle přípravě pozitiva," řekl.

Zjistil, že do obrany má dobrou alternativu v Kováčovi. "Věříme ale, že se Tomáš Ujfaluši uzdraví. Uvidíme ještě v neděli a v pondělí, kdy bude dál v péči fyzioterapeuta. Marek Jankulovski normálně trénoval, je víceméně fit, na 99 procent mohu říci, že bude připraven ve středu nastoupit, uzavřel Petr Rada.

 

Právě se děje

Další zprávy